Machiaj & Cosmetica

#accesorii cosmetice #burete de machiaj #makeup #machiaj

Cum se foloseste corect buretele de machiaj

O simpla plimbare prin culisele oricarui spectacol, acolo unde vedetele isi pudreaza nasul si isi aplica ultimele tuse de make-up, te va face sa o observi un punct comun: toate starurile au pe masa de langa oglinda acei buretei mici, roz, in general in forma de ou, pe care ii folosesc la machiaj.

In ultimii ani, buretele de machiaj a devenit un must have in orice trusa de farduri. Practic, a ajuns un adevarat fenomen industrial, intrucat s-a dovedit a fi cel mai bun instrument utilizat pentru aplicarea machiajului.

Dimensiune si forma

Buretii de machiaj difera ca forma si ca dimensiune, asta intrucat au utilizari complexe. Buretii mari si rotunjiti sunt folositi in general pentru aplicarea fondului de ten, a unei creme autobronzante ori a cremei de tip BB sau CC. Buretii mici si cu taieturi ferme sunt utilizati de regula pentru zona de sub ochi si pentru a ascunde petele de pe ten.

Modul de utilizare al buretilor de machiaj

Inainte de a incepe aplicarea machiajului, umezeste buretele pana ce este complet saturat, apoi elimina excesul de apa.

Pune cate picaturi de fond de ten in palma, apoi imbiba buretele si aplica pe fata. Miscarea trebuie sa fie una circulara, intrucat ajuta la crearea unui strat uniform. Nu freca pielea cu acesti bureti de machiaj. Poti utiliza buretele si pentru amestecarea fardurilor si a evidentiatorului.

Cum pastrezi curat un burete de machiaj

Igiena e foarte importanta inclusiv in materie de machiaj. Pentru buretii de machiaj exista o serie de produse speciale de curatare, insa apa si sapunul fac minuni si in acest caz. Imbiba buretele cu apa calda, apoi aplica doua-trei picaturi de sapun lichid sau de sampon pentru bebelusi. Preseaza-l cu degetele pana ce apa devine clara. Curata buretele de machiaj cel putin o data pe saptamana si inlocuieste-l o data la fiecare doua luni.

Ce bureti de machiaj este recomandat sa folosesti

Specialistii in make-up recomanda buretii de machiaj de pe 1001cosmetice.ro, care este unul dintre portalurile care si-a selectat extrem de riguros produsele, asa incat clientii sai sa beneficieze doar de accesorii profesionale.

Buretele tip clepsidra. Acest burete de machiaj ajuta la obtinerea unei acoperiri perfecte a fondului de ten sau a corectorului. Avantajele acestui tip de burete de machiaj sunt multiple. In primul rand, este latex free, ceea ce inseamna ca nu irita pielea. Un alt atuu este ca se poate folosi atat umed, cat si uscat, asadar il poti utiliza oricand pe parcursul zilei, atunci cand simti nevoia sa iti reimprospatezi machiajul. Partea mai mare a buretelui foloseste pentru aplicarea pe zonele mari precum obrajii, fruntea sau gatul, iar partea ascutita pentru zonele mai greu accesibile, precum nasul sau coltul ochilor.

Buretele tip creion. Acest tip de burete este ideal de folosit atat pentru aplicarea fondului de ten pe zone extinse precum fata si gatul, dar si pentru aplicarea corectorului, intrucat are o parte cu o forma plata, care se va dovedi utila pentru marcarea ferma, punctuala.

Buretele 3 in 1. Cu acest tip de burete de machiaj vei efectua aproape toate operatiunile de make-up. Partea ascutita e ideala pentru blending, iar cea decupata, rotunjita, pentru aplicarea corectorului in zona de sub ochi. Cu partea perfect rotunda vei intinde fondul de ten pe suprafete mari.

Toate aceste produse din magazinul online 1001cosmetice.ro le poti achizitiona la reducere. In plus, unii dintre buretii de machiaj vin insotiti si de un accesoriu inedit, un suport special in forma de spirala.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului