Machiaj & Cosmetica

#piele #primavara #hidratare #vara #exfoliere

Cum sa-ti pregatesti pielea pentru vara

Luna mai este una din cele mai dificile pentru pielea ta. Afla cum sa-ti ingrijesti pielea primavara si cum sa-ti pregatesti pielea pentru vara.

Urmele iernii mai pot inca ramane pe pielea ta, care trebuie sa fie insa pregatita in curand pentru caldura, umiditatea si radiatiile solare puternice ce o pot afecta pe timpul verii.

Venele vinetii, coatele si calcaiele uscate si pielea lipsita de stralucire sunt cele mai frecvente probleme intalnite primavara care iti pot afecta serios look-ul.

Afla cum sa te ingrijesti in aceasta perioada si cum sa-ti pregatesti pielea pentru vara.

 

Hidrateaza pielea

 

Picioarele au cel mai mult de suferit pe timpul iernii deoarece rutina de ingrijire a verii este abandonata odata ce vremea nu-ti mai permite sa porti incaltaminte care sa le puna in valoare.

Pentru a-ti hidrata toata pielea, rapid si ieftin, dermatologii recomanda folosirea vaselinei cosmetice. Fara coloranti sau conservanti, vaselina iti permite sa hidratezi cu eficacitate pielea de pe intregul corp.

Pentru a combate calcaiele uscate, unge-ti picioarele cu vaselina cosmetica inainte de culcare si dormi cu sosete. Chiar si cateva ore in care picioarele tale sunt unse in ciorapi vor ajuta pielea sa se refaca.

 

Pregateste-te pentru inlaturarea parului nedorit

 

Inainte de orice incercare de inlaturare a parului nedorit, pielea ta are nevoie de exfoliere . Acest tratament este necesar si inainte de orice folosire a produselor autobronzante.

Cel mai bun moment pentru exfoliere este cu minim 24 de ore inainte de inlaturarea parului nedorit sau de aplicarea autobronzantului.

 

Ingrijeste-ti fata fara exfoliere

 

Chiar daca exfolierea este un tratament necesar pentru pielea ta inainte de intrarea in vara, pielea fetei tale este cea mai sensibila si trebuie tratata cu mai multa atentie.

Dermatologii recomanda curatarea fetei fara exfoliere mecanica, folosind doar o crema hidratanta sau demachiant.

Curatarea si hidratarea fetei sunt recomandate de doua ori pe zi in luna mai, iar pentru a da un plus de prospetime pielii tale, poti aplica o masca saptamanal.

 

Patru retete de primavara pentru pielea ta

 

Exfoliant cu zahar brun si ulei de masline

 

Poti realiza cu usurinta un exfoliant pentru corp ideal in acest anotimp din zahar brun si ulei de masline.

Amesteca doua cesti de zahar brun cu o ceasca de ulei de masline si amesteca pana la formarea unei paste omogene. Aplica amestecul pe corp cu miscari circulare, acordand mai multa atentie zonelor cu probleme: coate, genunchi si calcaie.

Curata-te cu apa calda si gel de dus si vei observa ca pielea ta este mai moale, mai supla si mai putin uscata.

 

Tratament pentru picioare cu lapte si miere

 

Pune intr-un lighean cate doua cesti de lapte la fiecare ceasca de miere pana obtii destul amestec incat sa-ti poti inmuia picioarele pana la glezna. Maseaza-ti picioarele in amestec timp de 15 minute, apoi clateste-te cu apa calduta.

Tratamentul cu lapte si miere iti asigura o piele mai moale fara o exfoliere dificila. Amestecul poate fi folosit si pentru coate si maini.

 

Masca cu albus de ou si suc de portocale

 

Amesteca doua albusuri de ou crude cu un sfert de ceasca de suc de portocale proaspat stors. Aplica amestecul pe piele si lasa-l sa actioneze timp de 15 minute, apoi clateste-ti fata cu apa calda.

Aceasta masca, potrivita pentru ten normal si ten gras, iti va inchide porii si va da pielii tale o stralucire naturala.

 

Masca cu fulgi de ovaz

 

Recomandata pentru pielea sensibila, masca cu fulgi de ovaz ii poate reda pielii tale stralucirea.

Amesteca fulgii de ovaz cu apa fiarta conform instructiunilor de pe ambalaj si aplica apoi amestecul pe fata dupa ce s-a racit. Clateste-ti fata dupa 15 minute cu apa calda si repeta tratamentul saptamanal, pana la vara, pentru a obtine o piele hidratata , care radiaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare