Machiaj & Cosmetica

#ingrijire personala #protectie solara #produse cosmetice #ingrijire ten #ingrijire corp #toamna 2011 #frumusete piele

Cum sa-ti ingrijesti pielea toamna

Zilele toride ale verii sunt pe care sa se incheie, astfel ca rutina ta zilnica de ingrijire a pielii trebuie sa fie si ea adaptata noului sezon.

Vremea se raceste considerabil odata cu venirea toamnei, insa razele solare sunt in continuare o amenintare si te obliga sa mai folosesti un timp lotiunea protectoare.

Hidratarea este mai nou cuvantul de ordine, insa mai sunt o serie de aspecte pe care nu trebuie sa le neglijezi pentru o piele frumoasa si sanatoasa.

 

 

Scapa de pielea moarta
 

Vara ti-a cam obosit pielea cu siguranta, asa ca este esential sa scapi de celulele moarte de la suprafata ei. Prin urmare, nu uita de exfoliere de doua ori pe saptamana, nu mai mult, altfel o vei irita.

 

Foloseste tratamente intensive
 

Tratamentele intensive repara pielea in profunzime, insa intr-un mod mai agresiv. De aceea, rezuma-te in a le folosi de doua, trei ori pe an maxim.

Toamna este momentul propice pentru acestea, deoarece sunt concepute pentru a combate efectele nocive ale soarelui si contin ingrediente precum Vitamina A, C si E. Rezultatele optime se obtin aplicand zilnic atat serul, cat si crema hidratanta la final.

 

Hidrateaza-te din plin
 

Daca tenul tau are tendinta sa devina mai uscat si mai aspru pe timpul verii, toamna este bine sa iti hranesti si sa iti hidratezi pielea astfel incat sa fie pregatita pentru zilelele grele de iarna.

Alege crema potrivita tipului tau de ten si utilizeaz-o de doua ori pe zi, dimineata si seara dupa demachiere .

 

Nu uita de lotiunea protectoare
 

Poate ca vremea nu mai este la fel de torida ca in ultimele luni, insa soarele emana in continuare radiatii puternice. Asigura-te ca iti protejezi pielea cu o lotiune UV de cel putin 15 SPF, combinand-o cu crema hidratanta.

 

Pielea, apa si nutritia
 

Esti ceea ce mananci, asa ca o piele hidratata si stralucitoare presupune consumul unei cantitati mai mari de apa, de pana la 1,5 l pe zi.

Mananca multe fructe si legume, ca tot ne aflam in anotimpul rodnic, dar bucura-te de ele in stare cruda. Perele, merele, strugurii, varza, morcovii si celelalte bunatati care se coc toamna iti vor asigura aportul necesar de vitamine, minerale si microelemente care iti garanteaza o piele fara cusur.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare