Machiaj & Cosmetica

#ingrijire personala #vara 2011 #ingrijiri maini # ingrijiri unghi #manichiura de vara

Cum sa-ti ingrijesti mainile si unghiile vara

Caldura si umiditatea verii nu au efecte benefice asupra mainilor si unghiilor tale. Pentru a le asigura frumusetea si sanatatea, trebuie doar sa tii cont de cateva sfaturi simple pe timp de vara.

Ingrijeste-ti mainile si unghiile cu un regim special pe timpul verii pentru a preveni efectele pe care caldura si umiditatea le pot avea asupra aspectului si sanatatii lor.

Afla care sunt cele mai importante sfaturi pentru ingrijirea mainilor si unghiilor vara.

 

Protectie
 

Detergentii si substantele folosite la curatare au un efect mai puternic asupra mainilor si unghiilor tale pe timpul verii.

Foloseste manusi de cauciuc atunci cand speli vasele sau cand faci curatenie si pielea risca sa intre in contact cu substante chimice ce pot avea efect coroziv.

Daca nu poti evita contactul cu detergentii, inmoaie-ti mainile timp de 15 minute intr-un castron cu lapte integral dupa ce ai terminat curatenia.

Pe timpul verii, specialistii recomanda folosirea zilnica a unei creme hidratante care sa aiba factor de protectie solara (SPF) de cel putin 15.

Expunerea mainilor si unghiilor la radiatiile ultraviolete este greu de evitat pe timpul verii. Daca observi ca mainile ti s-au bronzat mai mult decat restul corpului, poti ajuta pielea sa revina la o nuanta mai deschisa, dar trebuie sa incepi imediat sa folosesti creme cu protectie solara !

Pentru a deschide culoarea pielii mainilor bronzate vara, inmoaie-le intr-un caston cu apa calda in care ai pus o lingurita de zeama de lamaie. Tine mainile in apa timp de zece minute, apoi usuca-le usor, prin tamponare cu prosopul.

Daca de obicei nu folosesti un lac de unghii protector inainte sa aplici oja colorata, fa acest lucru macar pe timpul verii, pentru a evita patarea neplacuta a unghiilor.

 

Hidratare
 

Pentru a te asigura ca mainile tale vor rezista caldurii si aerului de vara foloseste o crema hidratanta pentru maini in fiecare zi, inainte de culcare.

Evita sa tai cuticulele pe timpul verii. Impinge-le usor, inspre baza unghiei, cu un betisor cu vata.

Ususca-ti bine unghiile inainte sa le pilesti. Pentru a nu afecta prea mult sanatatea lor, pileste-te intr-o singura directie, nu prin miscari duble: inainte si inapoi.

Pentru a-ti proteja unghiile pe timpul veri, le poti hidrata cu ulei de masline. Aplica doua trei picaturi mici pe fiecare unghie si maseaza apoi uleiul timp decateva minute. Uleiul de masline iti va ajuta unghiile sa ramana hidratate, iar masajul iti va stimula circulatia sanguina, ce ajuta cuticulele.

 

Ingrijire
 

Daca nu ai timp sa vizitezi un salon de manichiura, poti recrea experienta acasa cu cateva ingrediente simple si naturale.

Amesteca un pumn de sare grunjoasa cu un pumn de zahar granulat, o lingurita de miere si vitamina E sub forma de ulei.

Aplica amestecul obtinut pe maini pentru a le exfolia rapid pana cand granulele de zahar se topesc. Mierea iti hraneste pielea, iar vitamina E reda stralucirea unghiilor tale.

Pentru un plus de ingrijire, poti folosi capsule de ulei Omega 3, Omega 6 si Omega 9. Amesteca continutul a cateva capsule, aplica uleiul pe maini si unghii si lasa-l sa actioneze timp de 30 de minute. Acizii grasi vor avea un efect benefic pentru mainile si unghiile tale.

Tine cont de sfaturile simple de ingrijire pentru maini si unghii pentru a le proteja de problemele sezoniere si pentru a te bucura de o piele catifelata si unghii solide toata vara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare