Machiaj & Cosmetica

#makeup #mascara #machiaj #blush #lip-gloss #fond de ten #pudra #rimel #cosnetice

Cum sa te machiezi in doar 5 minute

Esti mereu pe fuga, dar stilul tau de viata iti impune sa fii aranjata fara cusur. Daca nu ai destul timp pentru a experimenta tot felul de culori si stiluri de machiaj, iata cativa pasi esentiali prin care poti te poti aranja pentru intreaga zi, in doar 5 minute.

 

Pasul 1. Anticearcanul

Ai nevoie sa arati fresh toata ziua, indiferent de cat de obositia esti. Pentru ca ochii tai sa capete luminozitate, este nevoie sa aplici un anticearcan de calitate, cu o textura usoara, care sa nu iti evidetieze liniile fine din jurul ochilor.

Anticearcanul este considerat de specialistii unul dintre produsele minune de makeup, tocmai pentru ca efectele sale se observa instantaneu. Privirea capata claritate, indiferent daca ai facut noapte alba sau nu te-ai odihnit prea bine.

Nu confunda anticearcanul cu fondul de ten. Pielea sensibilia din jurul ochilor are nevoie de un produs special creat pentru aceasta. Incearca un anticearcan cu efect iluminator; te va scapa de orice urma de oboseala.

Pasul 2. Fondul de ten

Chiar daca nu te confrunti cu un ten cu probleme, asta nu inseamna ca nu ai nevoie de fondul de ten. La ora actuala, pe piata produselor cosmetice exista cate o varianta pentru fiecare tip de piele . Fondul de ten uniformizeaza culoarea pielii, ii ofera un aspect mat natural si sporeste durabilitatea machiajului.

Daca ai un ten curat, opteaza pentru un produs light; pentru tenul cu probleme, mascheaza eventualele cicatrici sau pete cu un corector (poate fi si anticearcanul), apoi aplica un fond de ten cu o putere mai mare de acoperire. Acest produs iti va oferi un look impecabil, o fata curata, relaxata si proaspata pe tot parcursul zilei.

Iarasi, este important sa optezi pentru un produs de calitate. In primul rand, produsele ieftine au in componenta ingrediente care, in timp, iti vor imbatrani pielea, oferindu-i un aspect tern. Textura acestora nu se va aseza uniform pe pielea ta, iar rezultatul va fi departe de natural.

Pasul 3. Blush -ul

Blush-ul este iarasi un must-have al trusei de cosmetice, care va contribui la aspectul fresh pe care vrei sa il obtii. Daca te poti lipsi de fardurile de ochi sau de creionul contur, blush-ul este acel produs care te va face sa radiezi.

Un blush de calitate iti va sublinia pometii si te va face sa arati in forma, chiar daca tu nu te afli intr-una din cele mai bune zile. Aplica-l cu o pensula profesionista si in mai putin de un minut ai termnat si cu aceasta operatiune. Pentru rezultate rapide, alege un blush pudra, pentru ca este mult mai usor de aplicat decat cel crema, care necesita o mai mare atentie.

Pasul 4. Mascara

Nu ai timp sa creezi tot felul de umbre si lumini cu ajutorul fardurilor de pleoape, insa cel mai bun mod de a-ti pune in evidenta ochii este prin folosirea rimelului. Fie ca alegi clasicul negru sau vrei sa scoti in relief culoarea ochilor prin maro sau albastru, mascara ramane printre produsele de top atunci cand vine vorba de un machiaj rapid .

Alege un mascara cu efect de volum; ochii tai vor parea mai mari, iar privirea mai seducatoare. Pentru rezultate care sa dureze, opteaza pentru un mascara rezistent la transfer. In ceea ce priveste aplicarea, specialistii recomanda aplicarea mascarei prin miscari in zig-zag, pornind de la baza genelor, pana la varfuri.

Pasul 5. Lip-gloss

Alege un lip-gloss in nuante naturale, pentru a nu te preocupa mai tarziu, de realizarea conturului perfect al buzelor. Un lip-gloss rezistent la transfer se va mentine pe buze si zi intreaga si va intregi lookul fresh-natural. Textura unui gloss este mult mai usoara decat cea a unui ruj, de aceea este unul dintre cele mai folosite produse cand vine vorba de machiajul natural. Pentru ca este vorba de un machiaj de baza, simplu, nu alege nuante mult prea puternice. Patreaza-le pentru momentele cand vei avea timp sa le completezi prin fardurile corespunzatoare.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare