Machiaj & Cosmetica

#machiaj #stil #nude #cosmetica

Cum sa realizezi machiajul nude cu stil

Frumusetea naturala este un obiectiv la care ravneste fiecare femeie. Desi apreciem toate artificiile care ne ajuta sa imbunatatim o imagine, cu toate tindem spre atingerea acestui tel: 100 % natural si stralucitor.

Specialistii in materie de make-up & style au intuit bine aceasta dorinta a femeilor si au continuat sa prezinte si sa promoveze frumusetea naturala. Astfel a luat nastere machiajul nude , care este si in acest sezon, vedeta la categoria "must do". Putin reinventat si armonios imbunatatit, machiajul nude sau invizibil iti ofera in aceasta iarna un chip radiant si proaspat in orice moment din noapte si din zi. Cum obtii acest efect? Afla citind in cele ce urmeaza: "Pasii pentru realizarea unui machiaj nude perfect”.

1. Hidratarea pielii

Fundamental pentru a avea un ten frumos care sa radieze de sanatate este sa ai grija de el. Si care este secretul unei chip ingrijit si praspat? Hidratarea. Astfel, demachiaza-te in fiecare seara inainte de culcare, foloseste zilnic o crema hidratanta potrivita tenului tau atat pentru zi cat si pentru noapte si fa-ti o masca faciala o data la doua saptamani cel mult pentru intretinerea pielii.

Astfel, in fiecare dimineata, inainte sa te machiezi aplica o lotiune hidratanta pe fata si pe gat, curatate in prealabil cu un gel tonifiant. Intinde si maseaza toata zona cu buricele degetelor pana se absoarbe bine in piele.

2. Retusarea imperfectiunilor

Machiajul nude presupune si un ten perfect. Insa, din pacate, asa ceva tinde mai mult spre utopie. Fiecare dintre noi are cateva mici imperfectiuni care ne strica planurile. Vestea buna este ca acestea pot fi mascate doar cu un corector bun. Este de preferat sa folosesti un baton corector dublu: verde si bej. Cel verde este bun pentru neutralizarea roseteii in timp ce corectorul bej acopera cearcanele, micile pete si ilumineaza zonele umbrite.

Aplica corectorul pe zonele rosiatice, cearcane si alte imperfectiuni in straturi subtiri. Intinde-l uniform pe intreaga suprafata cu ajutorul unui tampon pana ce culoarea este absorbita in piele.

In cazul in care ai un ten mai palid, opteaza pentru corectoarele in nuante de roz sau bej cu particule de difuzare a luminii. Punctele de interes sunt: fruntea, obrajii, nasul si barbia pentru a revitaliza tenul.

Daca ai un ten mai inchis la culoare, alege un corector in nuanta caisei si insista mai mult pe pometi pentru a ilumina tenul si a-l face mai stralucitor.

Daca ai tenul mai inchis, opteaza pentru unul caisa si aplica-l pe pometi pentru a-ti ilumina tenul si a-l face sa staluceasca.

3. Baza machiajului

In aceasta iarna machiajul nude se remarca prin cateva detalii importante: tenul catifelat, buzele lucioase si genele extra large. Cum procedezi?

Aplica un fond de ten usor , translucid pentru a conferi chipului un aspect natural. Opteaza pentru cantitati mici pentru a nu crea efectul de ten incarcat. Pune putin fond de ten in podul palmei (circumferinta unei monezi) si aplica-l pe nas, frunte si barbie. Intinde-l bine cu degetele spre exterior pana ce este absorbit complet in piele.

Pentru intinderea fondului de ten pe fata te poti folosi si de un burete, ai grija sa oferi o atentie speciala fruntii, nasului si barbiei sau mai simplu zis, zona T si altor imperfectiuni cum ar fi petele si cosurile.

4. Blush-ul

Obrajii sunt o parte importanta in realizarea machiajului nude si asta pentru ca marcheaza zona care poate oferi chipului cea mai multa stralucire si acel aspect radiant ce debordeaza de sanatate. De la  Scarlett O`Hara citire, care se ciupea de obraji pentru a le reda un aspect mai viu si proaspat, fiecare femeie incearca sa redea aceea roseata naturala din obraji. Binenteles acum, nu mai este nevoie sa recurgem la aceasta metoda rudimentara, insa inventiva. Sutele de blush-uri care ni se ofera in culori pastelate si naturale ne scot din impas in orice moment.

Aplica putin blush in obraji pentru un efect mai romantic sau de-a lungul tamplelor pentru o tinuta glamour. Nu te sfii sa folosesti culori precum roz, coral sau caisa. Insa, ai grija, aceasta unealta are scopul de a pune in valoare machiajul insa trebuie sa pastreze tonul de naturalete.

5. Mascara

Machiajul nude de anul acesta permite crearea unor gene maxi care maresc ochii. Insa, trebuie evitat efectul de supra-incarcare. Pentru a realiza lucrul acesta, opteaza pentru un rimel cu efect de alungire si intoarcere.

Pentru a crea niste un aer mai romantic, aplica mascara de la stanga la dreapta genelor si nu de jos in sus, punand mai mult mascara in mijlocul genelor. La final, foloseste-te de perie pentru a a elimina surplusul de mascara si pentru a separa genele.

6. Stralucirea buzelor

In aceasta iarna, machiajul nude este pronuntat de stralucirea buzelor, in tonuri de roz sau rosu transparent care le subliniaza forma lor naturala.

Pentru a crea acest efect natural nu este indicat sa te folosesti de liner-ul de buze. Opteaza mai degraba pentru un lipstick satinat aplicat in centrul buzelor pe care sa-l intinzi spre extremitati. Mai poti folosi si un gloss transparent pentru un plus de stralucire.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare