Machiaj & Cosmetica

#masca #piele uscata #exfoliant #avocado #ingrijire piele

Cum sa iti prepari acasa un exfoliant din avocado

Avocado nu este doar un desert delicios, ci este benefic si pentru pielea ta. Prepara acasa propriul exfoliant din avocado pentru a avea o piele fina si catifelata, in aceasta primavara.

Daca vremea rece din timpul iernii ti-a uscat pielea de pe brate, picioare sau coapse, este timpul sa incerci sa remediezi situatia si sa folosesti un exfoliant obtinut din avocado si zahar.

In aceasta situatie, zaharul are un efect benefic asupra corpului tau. In cazul in care pielea este sensibila, este ideal sa folosesti zahar granulat pentru un exfoliant mai fin. Insa cel mai indicat este zaharul nerafinat, brun, deoarece contine vitamine si minerale naturale care sunt benefice pentru piele. Se poate cumpara din magazinele cu produse ecologice.


Ingrediente necesare

  • o cana de zahar
  • 1/4 cana piure de avocado
  • o lingura smantana
  • o lingura ulei de masline
  • o lingura de miere
  • cateva picaturi de lavanda, ylang-ylang sau alt ulei esential favorit


Mod de preparare

Intr-un castron mare, se amesteca ingredientele pana cand se omogenizeaza. Foloseste pasta obtinuta asupra zonelor afectate. Este important sa clatesti bine locurile in care ai folosit tratamentul exfoliant.

Uleiul de avocado si uleiul de masline contin acizi grasi care ajuta la refacerea pielii si intareste protectia corpului fata de factorii externi. Datorita vitaminelor pe care le contine, avocado hidrateaza pielea si calmeaza senzatia de mancarime sau uscaciune, in cazul in care pielea este deshidratata. Uleiul de avocado este util pentru oricare tip de ten si previne imbatranirea pielii.

Lavanda si ylang-ylang sunt arome utilizate, in mod obisnuit, in aromaterapie pentru calmare si un somn profund. De aceea, daca folosesti crema exfolianta inainte de culcare, este ideal sa folosesti cateva picaturi din aceste uleiuri. In plus, cu ajutorul acestor uleiuri se reduce tensiunea nervoasa si anxietatea.

Dupa utilizarea acestui exfoliant, pielea va fi catifelata si placuta la atingere.

Acesta metoda nu este costisitoare si te va ajuta sa iti recapeti tenul catifelat, care a avut de suferit din pricina frigului.

Sursa foto: getfit.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare