Machiaj & Cosmetica

#pensat #fard #ochi #sprancene #machiaj

Cum sa iti pensezi sprancenele

Sprancenele reprezinta rama ochilor, iar o forma corecta a acestora iti va lumina fata si iti va pune trasaturile in evidenta. Nu este atat de greu sa obtii un contur perfect. Profita de forma cu care te-a inzestrat natura si retuseaz-o prin cateva miscari simple.

 

Pasul 1. Urmeaza linia naturala

Chiar daca iti doresti cosmetice .

Pasul 2. Stabileste forma

Prin identificarea a trei linii imaginare iti poti stabili coordonatele sprancenelor si care sunt firele in plus ce trebuie eliminate. Mai intai, aseaza o rigla perpendicular cu nasul (langa coltul acestuia, pe partea care corespunde sprancenei pe care vrei sa o pensezi), exact langa coltul inferior al ochiului. Punctul unde s-a oprit rigla, la nivelul sprancenelor, este exact locul de unde ar trebui sa inceapa spranceana ta.

Daca vrei un look mai natural, atunci poti lasa intotdeauna cateva fire in plus. Aceasta procedura este necesara mai ales daca ochii tai sunt mult prea departati. In cazul in care ochii tai sunt prea apropiati, mai poti indeparta cateva fire, insa incearca sa mentii cat mai mult linia imaginara trasata.

A doua linie va stabili punctul maxim de arcuire a sprancenelor. Vei trasa din nou o linie imaginara folosind ca reper o rigla, insa de data aceasta, rigla trebuie sa uneasca varful nasului cu mijlocul pupilei. Capatul riglei va intalni si spranceana si iti va arata astfel, care este locul unde aceasta trebuie sa se arcuiasca (cel mai inalt punct al arcadei).

A treia si ultima linie imaginara iti va indica unde se termina spranceana. Rigla, plasata in exteriorul nasului (pe partea sprancenei pe care trebuie sa o pensezi), trebuie sa uneasca coltul nasului cu cel al ochiului. Punctul in care aceasta linie se intalneste si cu spranceana indica si locul unde aceasta se termina.

Pasul 3. Aranjeaza sprancenele

Inainte de a trece la pensat , trebuie sa le aranjezi putin. Cum? Nu ai nevoie de o periuta speciala; capatul unui pieptene este sufficient. Perie-le in sus. Daca vreun fir de par este mai lung decat linia sprancenelor, atunci taie-l pana la lungimea dorita cu ajutrul unee foarfece.

Pasul 4. Desavarseste sprancenele

Stii deja ce contur trebuie sa aiba sprancenele tale, dar teoria este mai greu de pus in practica. Daca inca esti o incepatoare in domeniu, acopera cu fond de ten firele pe care trebuie sa le elimini. Uita-te atenta si dupa firele rebele de pe mijlocul sprancenei si taie-le pentru a capata aceeasi dimensiune ca celelalte. Atentie la linia superioara a sprancenei. Nu smulge firele din interiorul conturului. Indeparteaza-le doar pe cele de deasupra.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului