Machiaj & Cosmetica

#ruj #ruj de buze #gloss #buze #piele #ten #nuanta

Cum sa iti alegi rujul de buze

Poate nu o singura data ti s-a intamplat sa faci o alegere gresita in ceea ce priveste textura sau nuanta rujului. Alegerea unui ruj de buze nu este un lucru simplu asa cum s-ar crede la prima impresie. Dovada poate fi numarul mare de rujuri pe care le-ai achizitionat de-a lungul timpului si care stau nefolosite in trusa de machiaj .

Iata 6 pasi care sa te ajute de acum incolo sa faci cea mai buna alegere in ceea ce priveste rujul de buze:

Pasul 1. Afla care sunt toate tipurile de rujuri pentru a sti care ti se potriveste cel mai bine. Exista mai multe variante:

  • Rujurile mate: sunt mult mai stabile decat alte rujuri datorita formulei sale bazate pe uleiuri uscate. Proprietatea de baza este ca dau buzelor un efect mat, cu un contur perfect.
  • Rujurile lucioase: se mentin pe buze mai putin decat cele mate, dar au o putere de acoperire mai mare, gratie texturii moi care se intinde cu usurinta.
  • Glosurile: pot fi transparente sau colorate. Desi nu are o acoperie mare si nu se mentine mult timp pe buze, glosurile au avantajul de a hidrata si de conferi stralucire.
  • Rujurile hidratante: au in componenta lor ingrediente speciale pentru a hrani buzele. Sunt recomandate cu precadere in sezonul rece.
  • Rujurile sidefate: acest tip de rujuri ofera stralucire si reflexii uimitoare si sunt potrivite pentru un machiaj de seara pentru ca scot puternic in evidenta buzele. Sunt potrivite pentru persoanele cu buze subtiri pentru ca dau impresia de volum.

Pasul 2. Culoarea rujului de buze trebuie sa fie in armonie cu tenul, ochii, parul si bineinteles cu restul machiajului. Este indicat sa tii cont si de hainele pe care le porti in momentul respectiv, pentru a se asorta la intreaga tinuta. Textura rujului de buze poate varia in functie si de natura tesaturile din care sunt confectionate hainele: mat, stralucitor sau uleios.

Pasul 3. Daca iti alegi rujul in functie de culoarea parului:

  • Blondelor li se potrivesc nuante pastelate: roz pal, piersica, somon etc;
  • Roscatele sunt puse in valoare de rujuri in tonuri de oranj, brun sau cu irizatii;
  • Brunetele sau persoanele cu tenul inchis pot opta pentru tonuri calde, deschise sau chiar foarte intense. Brunetelor cu buze groase li se potrivesc atat rujurile in nuante de rosu, cat si in culori mai inchise.
  • Femeile grizonate trebuie sa aleaga rujuri mate in nuante care sa le confere prospetime si tinerete: tonuri discrete de roz, rosu, roz transparent sau brun roze.

Pasul 4. Verifica nuanta rujului pe care vrei sa-l cumperi, la lumina naturala. Nu trebuie sa-ti fie jena sa rogi vanzatorul magazinului din care vrei sa cumperi un ruj sa iti dea voie sa te uiti la lumina zilei. Poti cere o mostra din rujul preferat pe care sa o verifici ulterior afara, iar rujul il poti achizitiona chiar a doua zi dupa ce i-ai testat si celelalte proprietati.

Pasul 5. Cand te-ai decis sa-ti cumperi un ruj, este recomandat sa incerci mai multe nuante. Chiar daca stii ca iti sta bine cu roz-violet de exemplu, este bine sa testezi de fiecare data rujul inainte de a-l achizitiona. Cu trecerea timpului trasaturile fetei se modifica, apar cearcane, riduri, pete sau te-ai bronzat, iar culoarea pe care o foloseai de obicei poate sa nu ti se mai potriveasca.

Pasul 6. Demachiaza-te riguros dupa fiecare aplicare, daca testezi mai multe nuante de ruj (disc de bumbac si demachiant ). Daca iti stergi buzele cu un servetel, acestea se pot irita iar cel de-al doilea ruj testat poate avea cu totul alta nuanta. De asemenea, culoarea rujului poate fi usor deformata din cauza resturilor ramase de la utilizarea anterioara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare