Machiaj & Cosmetica

#cuticule unghii #ingrijire cuticule #sfaturi manichiura #cuticule #manichiura

Cum sa ingrijesti corect cuticulele, pentru a avea o manichiura perfecta

Secretul unei manichiuri perfecte nu consta numai in modul de aplicare al ojei sau in forma unghiilor. Si cuticulele trebuie ingrijite adecvat pentru a avea unghii sanatoase dar si cu un aspect placut. 3 sfaturi pe care orice femeie trebuie sa le stie.

1. NU taia cuticulele

Multe femei fac greseala de a taia cuticulele. Nu numai ca unghiile vor capata un aspect mult mai putin placut (cuticulele de cor usca si pot fi observate pielite inestetice) dar este un obicei total nesanatos. Cuticulele au rolul de a proteja baza unghiei, absenta lor ducand la aparitia infectiilor. De asemenea, o secunda de neatentie este suficienta pentru a-ti provoca rani care, odata intrate in contact cu microbii se pot infecta grav.

2. Foloseste instrumente speciale

Cuticulele lasate sa creasca excesiv pot deveni inestetice. Tocmai de aceea, acestea trebuie impinse cu ajutorul unu betisor din lemn de bambus. Acesta nu afecteaza unghia, spre deosebire de instrumentele din metal, care zgarie unghia, provocand exfolierea acesteia. Inainte de a impinge cutilulele tine mana in apa calda timp de doua-trei minute ca acestea sa se inmoaie.

3. Hidrateaza in permanenta cuticulele

Hidratarea cuticulelor este esentiala. In caz contrar acestea se vor usca si vor capata un aspect neplacut. Foloseste un ulei special, hranitor, pe care il poti cumpara din magazinele de specialitate sau chiar din saloanele de cosmetica.

Sursa foto: gelnaildesigns.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului