Machiaj & Cosmetica

#epilat #epilator #piele #par #gomaj #hidratare #fire de par #durere

Cum sa folosesti corect epilatorul electric

Printre diferitele tipuri de epilare existente la ora actuala, epilatorul electric figureaza pe un loc fruntas. Care sunt atuurile acestui mic motoras? In primul rand indeparteaza parul direct de la radacina prin smulgerea lui, ceea ce face ca efectele epilarii se se mentina pentru mai mult timp. De asemenea, acest aparat este ideal pentru pielea sensibila gratie noilor tehnologii, pielea nu trebuie curatata si se utilizeaza rapid.

Iata cateva reguli de care este bine sa tii cont pentru a utiliza epilatorul electric in cele mai bune conditii:

Pasul 1. Inainte de a te epila, trebuie sa astepti ca parul sa atinga o lungime suficient de mare pentru a fi prins: cca 5 mm. In acest timp, poti purta pantaloni sau fuste lungi, care sa acopere zonele cu par.

Pasul 2. Pregateste-ti pielea dinainte pentru aceasta procedura tehnica: efectueaza un gomaj pentru a desprinde firele incarnate si pentru a alina pielea. Este indicat sa te epilezi dupa baie, pentru ca porii sunt deschisi si astfel firele se vor smulge mai usor.

Pasul 3. Intinde pielea cat poti cu o mana, iar cu cealalta foloseste epilatorul pe care trebuie sa-l tii perpendicular. Epilarea se face in sensul invers al cresterii firelor de par.

Pasul 4. Insista cu epilatorul pe zonele unde parul creste mai des, chiar daca pe moment nu observi ceva. Sunt fire de par care nu se vad decat la o privire amanuntita, dar care in doua-trei zile se fac usor vizibile.

Pasul 5. Dupa epilare, hidrateaza-ti pielea cu o lotiune de corp sau foloseste un ulei special.

Tips & Tricks

  • Daca pielea ta este foarte sensibila la durere, insa vrei cu ardoare sa folosesti epilatorul electric, aplica pe zona care urmeaza sa fie epilata o punga cu gheata;
  • Inainte de a cumpara un epilator , trebuie sa stii pentru ce zone acum vrei sa-l folosesti: doar pentru picioare sau si pentru zonele foarte sensibile;
  • Daca ai o piele cu probleme – alunite, cosuri, psoriazis – este indicat sa vorbesti mai intai cu un medic dermatolog inainte de a folosi si ulterior achizitiona un epilator;
  • Pielea usor traumatizata reactioneaza adesea la extragerea firelor de par prin aparitia unor mici pete rosiatice care vor disparea dupa cateva ore. De aceea, evita sa folosesti epilatorul inainte de a merge la plaja sau cu cateva minute inainte de a merge la o petrecere. Momentul cel mai potrivit pentru epilare este seara.
  • Dupa fiecare epilare curata capetele epilatorului cu periuta atasata. In timp, din cauza firelor acumulate in interiorul aparatului, motorul se poate infunda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului