Machiaj & Cosmetica

#ingrijire #machiaj #frumusete

Cum sa fii frumoasa dis-de-dimineata

Te trezesti de dimineata cu fata “sifonata” si nu stii ce sa mai faci pentru a arata impecabil la primele ore ale zilei. Totul tine insa de mici trucuri legate de dieta si ingrijire. Iata care sunt acestea.

 

Pasul 1. Incepe pregatirile cu o seara inainte

Curatarea fetei iti va asigura un ten curat si proaspat in fiecare dimineata. Chiar daca esti obosita si tot ce vrei este sa adormi, fa-ti timp 5 minute si indeparteaza machiajul de pe fata. Incepe cu demachierea, continua cu tonifierea ai aplicarea unei creme pentru noapte. Pe timpul noptii este indicat sa folosesti o crema cu o textura bogata, pentru ca nu trebuie sa iti faci griji de cum va arata fata ta. Tenul insa va absorbi mult mai bine ingredientele acesteia.

Fa un dus cald inainte de culcare si si exfoliaza-ti corpul cu un gel sau o crema exfolianta. Aplica apoi o lotiune, un strat un pic mai gros pentru ca in timpul noptii, pielea ta sa absoarba si excesul. Rezultatul? O piele catifelata, ca de bebelus.

Pentru a oferi ochilor tai un aspect impecabil, aplica dis-de-dimineata o masca rece, de la frigider, pentru cateva minute.

Pasul 2. Dormi pe spate

Este dovedit faptul ca, daca dormi pe burta, nu vei avea chiar cel mai bun somn de frumusete, pentru ca vei pune prea multa presiune asupra pielii tale, inclusiv cea a fetei. Mai mult, foloseste-te de principiile gravitatiei si utilizeza pentru somn doua perne, astfel incat capul tau sa stea un pic mai ridicat. Aceasta solutie va permite sangelui sa circule, iar fata ta nu va mai arata umflata atunci cand te trezesti.

Pasul 3. Foloseste un pic de

Strecoara in crema ta de noapte un pic de autobronzant . De dimineata, tenul tau va arata impecabil.

Pasul 4. Evita carbohidratii

Daca vrei sa ai o fata de invidiat dis-de-dimineata, atunci ai grija ce mananci seara. Evita carbohidratii si prepara-ti o cina bogata in proteine. Ultima masa ar trebui servita cu cel putin 3-4 ore inainte de culcare. Evita de asemenea, bauturile alcoolice, pentru ca acestea deshidrateaza. Atat inainte de culcare, cat si dupa ce te trezesti, bea un pahar mare cu apa. Vei oferi corpului tau hidratarea de care are nevoie.


Pasul 5. Dormi pe o perna din satin

Matasea sau satinul sunt materiale mai moi decat bumbacul, asa ca nu te vei trezi cu parul in toate partile. Daca nu ai o astfel de fata de perna, acopera-ti asternutul cu o esarfa din satin.

Pasul 6. Prinde-ti parul

Cu ajutorul unui elastic , prinde-ti parul intr-un coc. In felul acesta, te vei trezi dis-de-dimineata cu un volum si onduleuri de invidiat. Pentru un , aplica seara un balsam pentru par.

Pasul 7. Rasfata-ti unghiile

Nu uita sa aplici o crema pentru maini si sa iti refaci un pic manichiura. Exista chiar si tratamente de noapte pentru maini sau picioare pe care le poti folosi din cand in cand. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici masca respectiva, apoi sa iti acoperi mainile sau picioarele cu manusi sau sosete din bumbac.

Pasul 8. Relaxeaza-te

Daca vrei sa fii inconjurata de parfum de cum te trezesti, presara printre asternuturi putina pudra parfumata. Incearca lavanda. Te vei relaxa pe timpul somnului si te vei trezi cu o dispozitie de milioane.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului