Machiaj & Cosmetica

#cosmetice #nuanta #machiaj #ruj

Cum sa alegi nuanta rujului

Daca la magazin, buzele tale aratau perfect cu noul ruj pe care l-ai achizitionat, ajunsa acasa, parca lumina artificiala i-a mai luat din stralucire. Dintre atatea variante de culori, este greu sa alegi nuanta care ti se potriveste. Foloseste-te de cateva trucuri pentru a afla ce paleta de culori iti pune in valoare frumusetea naturala. Iata cativa pasi care te vor ajuta sa iei decizia corecta.

 

 

Pasul 1. Alege o nuanta putin mai inchisa decat culoarea buzelor tale

Conform sfaturilor stilistilor, nuanta de ruj care ti se potriveste cel mai bine este cea apropiata buzelor tale, mai exact cu doua tonuri mai inchisa decat culoarea ta naturala. Pentru a sti exact cum sa alegi aceasta nuanta, atunci cand incerci diverse testere, ar trebui sa fii nemachiata. Rujul care iti va pune in evidenta frumusetea naturala va arata excelent si atunci cand iti retusezi tenul cu machiaj.

Aplica rujul sau glosul pe buza de jos, pentru a observa diferenta. Daca se potriveste nuantei tale naturale, atunci acela este rujul pe care il cauti. Daca nu ai cum sa testezi produsul sau nu vrei sa folosesti testerele, atunci apropie paleta de culori de buzele tale. Ai grija insa ca in magazin sa patrunda lumina naturala, in caz contrar este posibil sa cumperi altceva decat ceea ce iti doresti.

Pasul 2. Alege-ti rujul in functie de culoarea pielii

Daca este simplu sa alegi o nuanta pe care o poti purta in orice moment al zilei, asta nu inseamna ca acela va fi singurul ruj pe care il vei folosi. Pentru femeile cu un ten deschis, sunt recomandate tonurile de culoarea piersicii, nuante de roz si de coral. Daca ai tenul deschis, incearca sa te feresti de nuantele de maro, pentru ca acestea te vor face sa arati foarte palida, iar contrastul va fi mult prea mare.

Pentru tenurile medii, un pic mai inchise, merg de minune nunatele de mov, roz, rosu, atata timp cat nu sunt mult prea tipatoare. Cicoolatiul, nuantele inchise de maro, rosul aprins, vor arata excelent pe buzele unei persoane cu tenul masliniu.

Modul in care aplici rujul tine in totalitate de tine si de efectul pe care vrei sa il obtii. Daca aplici rujul direct din ambalaj, atunci textura va fi mai pronuntata, mai densa. Pentru a intinde corespunzator produsul, stilistii recomanda folosirea pensulei pentru aplicat ruj, in special atunci cand este vorba de nuante inchise, care necesita precizie. De asemenea, multe persoane, inclusiv specialistii, prefera sa aplice rujul folosindu-se de degete. Pentru un efect mai sters, a la Anne Hathaway, acest mod de aplicare este perfect atunci cand vrei sa iesi in oras cu prietenele sau cand doresti sa creezi un look mai cuminte. Afla mai multe detalii despre texturile si culorile rujurilor care ti se potrivesc in articolul: ”Cum sa iti alegi rujul de buze”.


Pasul 3. Indrazneste sa porti rosu

Multe femei considera ca nu pot purta un ruj rosu . Dimpotriva, specialistii sunt de parere ca oricarei femei ii sta bine cu o astfel de culoare, atata timp cat este aleasa corect. Ai nevoie de nuanta potrivita pentru tenul tau. De exemplu, femeile cu un ten deschis la culoare, rozaliu, ar trebui sa opteze pentru un rosu de culoarea ciresei. Cele cu tenul masliniu vor arata senzational cu un ros aprins, de culoarea focului. Femeile cu tenul inchis ar trebui sa mearga pe un rosu inchis.

Daca vrei sa mai “indulcesti” putin nuanta rujului ales, atunci aplica mai intai balsam de buze , apoi ruj. Vei avea niste buze seducatoare, dar nu atat de dramatice precum varianta in care ai folosi doar rujul. Daca vrei sa stii mai multe despre cum sa aplici corect rujul rosu, citeste articolul "Rujul rosu- instructiuni de folosire".

Pasul 4. Nu arunca nuantele care nu ti se potrivesc

Nu arunca rujurile a caror nuante nu ti se potrivesc. Cel mai bine este sa le amesteci intre ele, pentru a le schimba putin culoarea. “Imblanzeste” o nuanta puternica cu un creion contur ceva mai inchis. Nuanteaza-ti buzele cu creionul, apoi aplica rujul.

Citeste si:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului