Machiaj & Cosmetica

#alegere culoare ruj #nuanta ruj #alegere ruj #ruj

Cum sa alegi culoarea rujului, in functie de tenul tau! Sfaturi de la make-up artisti

 

Exista multe nuante de ruj pe care orice femeie le-ar incerca, insa asa cum probabil ai observat si tu, unele culori ti se potrivesc de minune, in timp ce altele nu iti pun in niciun fel in valoare trasaturile.

Pentru a alege culoarea potrivita de ruj, va trebui sa stii care sunt subtonurile pielii tale, lucru care te va ajuta si in alte alegeri legate de produsele de frumusete sau de cele vestimentare. Subtonurile pielii pot fi calde sau reci. Cele care au pielea in subtonuri reci au tenul mai deschis, in timp ce subtonurile calde se gasesc la cele care au pielea aurie sau cu o tenta maslinie. Exista si subtonuri neutre, adica un amestec intre cele doua subtonuri, iar aceste persoane se pot considera cele mai norocoase, pentru ca le avantajeaza aproape toate culorile.

Iata cateva trucuri care te ajuta sa determini ce subtonuri are pielea ta si care este culoarea de ruj care ti se potriveste.

Subtonuri reci

Subtonurile pielii tale sunt reci daca aceasta are nuante de roz, rosu sau albastrui. Atunci cand venele de la incheietura mainii au o culoare albastra, cand bijuteriile de argint arata foarte bine pe piele ta sau cand pielea ta se arde in loc sa se innegresca atunci cand te bronzezi, sunt alte dovezi ale pielii cu subtonuri reci.

Cele mai potrivite culori de ruj pentru subtonurile reci au subtonuri albastrui sau mov. Aasadar, cand alegi rujul de buze, nu te uita la nuantele portocalii, ci la cele rosii-albastrui inchise. Cele cu pielea in subtonuri reci ar trebui sa se fereasca de nuantele prea deschise si sa aleaga nuante puternice de ruj.

Subtonuri calde

Cand pielea are o nuanta galbuie, aurie sau maslinie atunci subtonurile sunt calde. Poti spune daca subtonurile pielii sunt calde atunci cand venele de la incheietura mainii sunt verzi, bijuteriile de aur ti se potrivesc perfect si te bronzezi usor atunci cand mergi la plaja.

Cele mai potrivite nuante de ruj pentru cele care au subtonuri calde sunt rujurile in culori calde. Asadar, opteaza pentru rosu pur si nuante de portocaliu.

Subtonuri neutre

Persoanele care au pielea cu subtonuri neutre sunt cele carora le sta bine atat cu bijterii de aur cat si de argint si in general le stau bine aproape toate culorile. Atunci cand ai norocul sa ai subtonuri neutre poti alege orice culoare de ruj

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il retii, indiferent de subtonurile pielii, este ca nuanta de ruj care iti sta cel mai bine este cea care iti place si pe care ti-o alegi. Daca tu simti ca un ruj corai iti sta cel mai bine, dar nu respecta regulie legate de nuante si subtonuri, este mai important sa faci ceea ce simti si sa porti rujul dorit!

Fiecare femeie se va simti bine si va fi increzatoare atunci cand alege ceea ce considera ea ca i se potriveste cel mai bine.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare