Machiaj & Cosmetica

#trucuri par sanatos #ingrijire par # par sanatos #par stralucitor #par #stralucire par

Cum sa ai un par stralucitor in fiecare zi

Daca ti se pare ca parul tau are "o zi proasta" in permanenta si nu se asaza asa cum vrei tu, este timpul sa ii acorzi mai multa atentie. Cauzele pentru care parul tau este uscat si fara stralucire pot varia de la produsele cosmetice folosite, pana la alimentatie. Iata cateva ponturi care te-ar putea ajuta sa ai un par sanatos si stralucitor.


1. Foloseste produse de hidratare bune

Daca vrei ca parul tau sa fie bine ingrijit, este important sa alegi produsele potrivite. Desi pe majoritatea produselor de ingrijire este scris si faptul ca hidrateaza, in realitate numai cateva au puterea de a-ti ajuta parul sa se mentina sanatos. Alege produsele care contin uleiuri naturale, precum cel de masline, de argan sau glicerina.


2. Protejeaza parul de caldura

De obicei, cu ajutorul caldurii obtii cele mai bune coafuri. Fie ca folosesti placa de indreptat parul, ondulatoare sau uscatoare, parul tau are de suferit din cauza caldurii. Pentru a-ti proteja suvitele, este indicat sa aplici o crema speciala pe parul umed, inainte de coafare.


3. Ai grija la conditiile meteorologice

Indiferent de tipul tau de par, vremea ii poate afecta rezistenta si aspectul. Aerul rece si soarele stralucitor pot usca parul. In acest caz, este important sa folosesti un sampon special pentru parul uscat. Pentru a preveni uscarea, poti alege sa porti palarii atunci cand conditiile meteorologice sunt nefavorabile.


4. Pregateste-ti parul inainte de culcare

Parul tau trebuie sa fie bine ingrijit si in timp ce dormi, de aceea, inainte de a merge la culcare, periaza-l foarte bine si prinde-l intr-o coada. Alege sa dormi pe perne moi pentru a preveni efectul de frecare, care i-ar putea slabi rezistenta.


5. Ai grija la chimicale

Pentru colorarea permanenta a parului sau coafatul permanent, unii stilisti folosesc produse care contin foarte multe chimicale. Din cauza acestora, parul se deterioreaza, isi pierde din stralucire si devine uscat.

Incearca sa alegi o culoare a carei nuanta sa nu fie cu mult diferita fata de culoarea ta naturala. Astfel, stilistul nu va folosi decolorant, ceea ce e benefic pentru sanatatea parului tau.


6. Alege o dieta benefica pentru par

Parul tau are nevoie de grasimi sanatoase care sa-l hidrateze! Alege sa consumi avocado, somon, foloseste ulei de masline la salate etc. Astfel, parul tau va primi substantele nutritive de care are nevoie pentru a fi sanatos si radios.

Sursa foto: tumblr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare