Machiaj & Cosmetica

#bronz #intens #sfaturi

Cum sa ai un bronz intens

Foarte multe femei isi doresc un bronz rapid,  auriu si mai ales rezistent. Pentru ca toate aceste lucruri sa fie usor de indeplinit, iar rezultatul final sa fie cel scontat, trebuie sa urmezi cativa pasi foarte simpli.

Cu doua saptamani inainte de plaja:

  • Consuma beta caroten

Beta carotenul continut intr-o cantitate considerabila de morcovi are rolul de a da pielii o culoare aramie si de facilita bronzarea.  Vei obtine astfel un bronz mai intens, iar nuanta se va mentine pe o durata mai mare de timp. Beta carotenul este acel antioxidant care da culoare fructelor si legumelor (rosu, portocaliu sau galben) si care, in acelasi timp, protejeaza pielea de efectele negative ale razelor ultaviolete (foarte multe creme de protectie solara contin beta caroten).  Asadar, cu cateva zile inainte de expunerea la soare , consuma in jur de 3 – 4 morcovi pe zi si poti continua sa mananci zilnic cate o leguma pe zi, chiar si dupa concediu.

Totusi, ai grija sa nu mananci foarte multi morcovi pentru ca risti ca pielea ta sa capete o nuanta portocalie, departe de bronzul sexy pe care ti-l doresti.

Alte fructe si legume care contin beta caroten sunt cartofii dulci, mango, papaya, broccoli, spanacul, dovleceii, rosiile, piersicile, caisele,  pepenele rosu.

  • Fa baie in ceai negru si cuisoare

Intr-un litru de apa fierbe, timp de 10 – 15 minute,  4 – 5 pliculete de ceai negru si o lingurita de cuisoare. Umple cada cu apa calda si toarna apoi ceaiul realizat. Baga-te in cada si stai asa cel putin 20 de minute. Acest lucru va da o nuanta placuta pielii tale. Poti repeta operatiunea chiar si dupa ce te intorci de la plaja, pentru a mentine bronzul natural pentru cat mai mult timp.

Cu o zi inainte de plaja:

  • Exfoliaza-ti pielea

Da jos celulele moarte si reda stralcirea pielii tale cu ajutorul exfolierii. Foloseste o lufa sau, daca nu dispui de un astfel de produs, apeleaza la zatul de cafea pentru ca va avea acelasi rezultat. Intra la dus, stai cateva minute sub jetul de apa calduta, aplica genul de dus si apoi maseaza intreaga suprafata a pielii cu lufa sau cu zat de cafea .

Pielea va fi neteda, catifelata, lipsita de celule moarte si foarte stralucitoare – pregatita pentru a prinde culoare. Dupa exfoliere, aplica o crema puternic hidratanta.

In prima zi de plaja:

  • Protectie solara + ulei de masline

Asigura-te ca ai cumparat crema cu SPF potrivita tipului tau de piele, pentru a te feri de arsurile solare si de imbatranirea prematura a pielii. Dupa ce ai aplicat crema cu protectie solara (cu 15 minute inainte de plaja), maseaza-ti pielea si cu putin ulei de masline. Acesta nu ofera protectie solara (tocmai de aceea este important sa nu sari peste aplicarea cremei cu SPF) insa va oferi pielii tale un bronz mai intens si o nuanta splendida.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare