Machiaj & Cosmetica

#ten #cosmetica #ingrijire ten #machiaj si cosmetica #sfaturi ingrijire #ingrijirea tenului

Cum iti ingrijesti tenul uscat: 6 pasi esentiali

Pielea uscata poate crea disconfort si poate fi inestetica, deoarece transforma celulele rotunde in celule cu forma neregulata si determina, astfel, aparitia precoce a ridurilor. Iata cateva metode simple cu ajutorul carora poti avea grija de tenul tau si il poti mentine sanatos.


1. Curata tenul inainte de culcare

Curatarea tenului pe timpul noptii este esentiala. Machiaj, crema pentru protectia solara, bacterii, murdarie, ulei, toate acestea au fost pe fata ta in timpul zilei. Este timpul sa le indepartezi pentru a evita aparitia inflamatiilor. Curata fata usor, fara frecare, pentru a evita iritarea pielii.


2. Alege demachiantul potrivit

Pentru tenul uscat este bine sa folosesti un demachiant hidratant. Pielea trebuie sa fie moale si neteda dupa curatare. In cazul in care pielea este uscata sau iritata, inseamna ca nu ai ales demachiantul potrivit si este nevoie de o schimbare.


3. Alege lotiunea de curatare potrivita pentru tenul tau

Pentru persoanele cu tenul uscat, cea mai buna lotiune de curatare este aceea fara parfum, alcool sau produse chimice. In plus, este bine sa eviti sapunurile antibacteriene, intrucat acestea pot usca tenul. In cazul in care vrei sa folosesti lotiuni de curatare exfoliante, este indicat sa consulti medicul dermatolog, pentru a-ti recomanda produsul potrivit tipului de ten.


4. Efectele apei asupra tenului uscat

Dusurile dese pot fi benefice pentru pielea ta uscata, insa pot s-o si usuce mai tare prin indepartarea uleiurilor naturale ale pielii. Apa fierbinte indeparteaza cu mai multa usurinta uleiurile naturale, fata de apa calda. De aceea, este recomandat sa foloseste apa calda atunci cand iti cureti fata.


5. Nu folosi scrubul

Daca ai pielea uscata, uita de folosirea scrubului zilnic. Frecarea si spalarea poate irita pielea uscata. Chiar si atunci cand folosesti un burete sau un prosop, poti provoca probleme tenului.


6. Foloseste creme hidratante

Tenul uscat are nevoie de cat mai multa hidratare. De aceea, este important sa folosesti creme hidratante atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Este bine ca aceste creme sa nu contina niciun fel de parfum. In plus, pentru o mai buna hidratare, este bine sa consumi cat mai multe lichide, pe tot parcursul zilei.

Sursa foto: webmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare