Machiaj & Cosmetica

#curatare fata #spalare fata #distrugere ten #ingrijire ten #ten

Cum iti distrugi tenul spalandu-te gresit pe fata

Sa te speli pe fata ar putea parea cea mai simpla treaba cu putinta. Dar afla ca nu e nici pe departe asa. Jurnalistii womenshealthmag.com au discutat cu dermatologii si au intocmit o lista de greseli comune pe e posibil ca si tu sa le faci si care sa iti distruga tenul.

1. Alegi produsul gresit

Produsul de curatare pe care il folosesti pentru a elimina impuritatile nu trebuie sa inlature si uleiurile naturale ale pielii sau celulele sanatoase de la suprafata acesteia. Daca ai tenul sensibil, alege un produs bland, care sa nu iti inroseasca pielea, iar daca ai tenul gras, unul pe baza de acid salicilic.

2. Exagerezi cu spalatul

Nu e nevoie sa te speli de mai mult de doua ori pe zi, intrucat iti poti irita pielea inutil, ceea ce poate creste productia de sebum. In zilele in care nu porti machiaj, seara e suficient sa te clatesti doar cu apa calduta.

3. Te speli cu apa fierbinte

Apa mult prea calda poate duce la eliminarea uleiurilor naturale ale pielii si la uscarea acesteia. De aceea, apa calduta e cea mai buna solutie pentru a-ti curata delicat si eficient chipul.

4. Folosesti prea des exfoliant

Exfolierea este utila atunci cand vrei sa elimini celulele moarte de la suprafata peilii, insa moderatia este cheia succesului. E suficient sa aplici tratamentul de exfoliere de cel mult doua ori pe saptamana.

5. Nu te clatesti bine

Daca nu iti clatesti bine fata dupa ce ai aplicat un produs de curatare, atunci porii vor acumula reziduuri, care ii vor bloca, iar pielea, nemaiputand respira, se va usca. Acorda mare atentie barbiei si liniei parului.

6. Iti freci fata cu prosopul

Pare extrem de tentant sa iti freci fata cu un prosop uscat, dar actiunea agresiva asupra tenului nu va duce decat la inmultirea ridurilor, din cauza pierderii elasticitatii pielii. Sterge-te cu blandete si de fiecare data alege un prosop curat, nefolosit.

7. Intarzii hidratarea

Crema hidratanta trebuie aplicata imediat ce te-ai spalat pe fata, chiar cand pielea este inca umeda, pentru a maximiza puterea de absorbtie a epidermei. Acelasi lucru este valabil si pentru seruri sau alte produse speciale de tratament.

Sursa foto: contourderm.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului