Machiaj & Cosmetica

#fond de ten #sfaturi machiaj #aplicare fond de ten

Cum aplici corect fondul de ten

Fondul de ten este un produs de baza in machiajul de zi cu zi, iar aplicarea lui poate parea floare la ureche, insa in realitate lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Tocmai din cauza ca este privit ca un produs usor de folosit, multe femei il aplica in mod gresit si in graba, iar in aceste conditii nu este de mirare ca se aleg cu un chip neuniform si nenatural. Vrei sa inveti cum sa-ti aplici corect fondul de ten? Atunci respecta pasii urmatori si vei avea un ten de portelan, fara impefectiuni.


1. Alege textura care ti se potriveste

Imediat dupa ce aplici fondul de ten, chipul tau arata foarte bine, insa pentru a-ti da seama daca produsul ales de tine este cel potrivit complexului tau, analizeaza-ti fata dupa 8-9 ore. Simti ca pielea te "tine", iti apar mici exfolieri sau ai un ten exagerat de uleios? Inseamna ca folosesti textura nepotrivita.

In principiu, daca ai tenul gras, trebuie sa folosesti un fond de ten mat, cu putere de absorbtie a sebumului, iar daca ai ten uscat trebuie sa folosesti un fond de ten hidratant, cu formula lichida.


2. Foloseste o cantitate optima de fond de ten

In machiajul fetei, mai putin inseamna mai mult. Prin urmare, foloseste fond de ten atat cat iti trebuie pentru o aplicare intr-un strat subtire. Ustensila cu care aplici fondul de ten joaca si ea un rol important in aplicarea corecta a produsului. Pentru o acoperire medie, este bine sa folosesti un buretel cosmetic, usor umezit. Acesta va absorbi excesul de fond de ten si va uniformiza aspectul pielii.

Pentru o acoperire mare a fondului de ten, ai nevoie de o pensula speciala, cu peri lungi si aplatizati, iar daca ai nevoie sa acoperi anumite imperfectiuni, foloseste o pensula rotunda, cu peri lungi (pensula de stippling). Pentru aplicarea unui fond de ten cremos, poti folosi degetele, deoarece ai mai multa precizie.


3. Aplica fond de ten pe linia barbiei

Cu siguranta ti s-a intamplat sa auzi ca fondul de ten se aplica sub barbie si pe gat, pentru a nu exista o discrepanta intre nuanta tenului si nuanta decolteului. O astfel de aplicare nu este practica deloc, mai ales daca obisnuiesti sa porti esarfe sau camasi cu guler. Daca stii sa alegi nuanta de fond de ten potrivita culorii pielii tale, adica nici mai inchisa, nici mai deschisa, nu vei fi nevoita sa aplici produs pe gat, ci doar pe linia barbiei.

Daca respecti cei 3 pasi, vei avea o aplicare perfecta a fondului de ten.

Sursa foto: makeupandbeauty.ie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare