Machiaj & Cosmetica

#ingrijire par #produse par sanatos #samponare par #spalare par #spalare corecta par

Cum alegi produsele ideale pentru un par sanatos

Parul isi pierde din stralucire si vitalitate in primul rand din cauza produselor pe care le folosesti. Chimicalele in exces pe care le contin majoritatea produselor de infrumusetare pot afecta grav podoaba ta capilara. Iata ce produse sa folosesti si cum sa le aplici pentru a avea un par sanatos si plin de vitalitate:

1. Utilizeaza sampoane fara sulfati

Este adevarat ca, pentru a avea un par sanatos, nu trebuie sa folosesti doar produse speciale, insa, in general, acestea joaca un rol foarte important pentru frumusetea parului.

Cel mai bine ar fi sa folosesti un sampon care nu contine sulfat sau sare. Sarurile pot usca rapid parul, astfel ca acesta devine fragil si se poate rupe extrem de usor.

Multe produse cosmetice care se gasesc la vanzare in acest moment contin foarte multe saruri. In plus, ele costa si destul de mult. In schimb, la plafare, poti gasi numeroase sampoane care nu contin, de exemplu, sulfati, si nici nu sunt costistoare.

2. Samponarea corecta a parului

Dupa ce ai ales samponul potrivit, este foarte important sa stii si cum sa il aplici pe par, deoarece de multe ori se poate intampla ca acesta sa nu fie absorbit cum trebuie de scalp, iar de aici sa apara si problemele. De asemenea, daca nu aplici cantitatea corecta de sampon, acesta poate sa ramana in exces pe par si sa duca la aparitia matretii sau la ingrasarea rapida a podoabei capilare.

Pentru o curatare eficienta si in profunzime a parului, recomandat este sa il samponezi de doua ori, deoarece astfel te poti asigura ca samponul este impregnat corect.

De asemenea, clatirea parului este foarte importanta, deoarece, asa cum am mai mentionat, excesul de sampon poate afecta scalpul. Asadar, dupa samponare, clateste parul cu apa din abundenta.

In ceea ce priveste miscarile de aplicare a samponului, acestea trebuie sa fie circulare sau verticale dinspre gat spre ceafa.

3. Fii atenta la excesul de balsam

Folosirea unei cantitati mari de balsam nu va fi mai benefica parului tau, ci, dimpotriva, il va ingrasa sau il va face sa arate inestetic. De asemenea, este foarte important sa nu aplici balsamul de par la radacina.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului