Machiaj & Cosmetica

#cosmetice #frumusete #ten #piele

Cosmeticele potrivite pentru pielea ta

In ultimii ani, s-a creat un adevarat cult al produselor de ingrijire a pielii, astfel ca oferta de cosmetice din magazine este mai mult decat generoasa. Insa, tocmai pentru ca sunt atat de multe probabil ca ti s-a intamplat sa stai in fata standului cu produse si sa nu stii pe care sa-l alegi.

Tocmai de aceea, pentru a-ti usura munca hai sa vedem care sunt cosmeticele potrivite tie in functie de tipul tau de piele.  Asa, cu siguranta, data viitoare cand te duci la shopping de cosmetice vei stii exact ce sa alegi.

 

Mai intai de toate care este tipul tau de piele?

 

  • Dupa continutul de grasimi, sunt trei tipuri de piele:

 

1. Pielea normal

2. Pielea grasa

3. Pielea uscata

1 Pielea normala este cea supla si ferma. Fara pori aparenti, mata si fina. Cand este stransa intre degete, acest tip de piele nu se increteste, iar atunci cand se formeaza pliul cutanat, odata dat drumul, revine imediat la forma initiala.

2 Pielea grasa are un aspect lucios. Acest lucru se datoreaza in mare secretiei de sebum si porilor deschisi. Acest tip de piele suporta foarte bine soarele si se bronzeaza frumos si uniform.

3 Pielea uscata este aspra la pipait, lipsita de elasticitate si usor iritabila. Acest lucru se datoreaza secretii insuficiente de sebum, motiv pentru care ea prezinta si o sensibilitate excesiva la razele soarelui, temperature scazute sau vant puternic .

  • In ceea ce priveste zona fetei, pielea poate prezenta mai multe aspecte:

 

• Tenul normal
• Tenul gras
• Tenul uscat
• Tenul mixt

 

Cum te hidratezi in functie de tipul de piele?

 

Pielea uscata si tenul uscat

 

Pentru ingrijirea tenului uscat este bine sa folosesti produse cosmetice grase care sa compeseze lipsa secretiei sebumului. Acestea produc la nivelul pielii un film care impiedica pierderea apei si hidrateaza pielea.

Astfel, pentru o ingrijire adecvata, tenul uscat se curata de doua ori pe zi cu un produs demachiant , de preferinta dimineata si seara. Acesta trebuie sa fie sub forma de lapte sau crema.

In cazul tenului uscat nu este necesara intrebuintarea lotiunii tonice. Insa, in cazul care simti nevoia sa o folosesti, indreapta-ti atentia spre cele destinate tenului sensibil si ai grija ca acestea sa nu contina sub nicio forma alcool.

Pentru ingrijirea corpului este bine sa folosesti o crema nutritive cu un grad mare de hidratare . Sunt indicate si uleiurile de corp cu PH-ul de 4.5-5.5. Fiind o piele mai sensibila care se irita usor, nu este indicat sa folosesti pe pielea uscata produse ce contin parfum ci produse hipoalergenice.

 

Pielea grasa si tenul gras

 

Tenul gras prezinta de obicei mici imperfectiuni si asta pentru ca productia excesiva de sebum nu lasa pielea sa respire. Astfel, pentru curatarea lui, dimineata si seara este necesar sa cureti pielea cu un gel de fata, apoi dupa ce te clatesti, cu o lotiune tonica astringenta.

Trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi produsele hidratante, sa nu contina ulei si sa aiba AHA (alfa hidroxi acizi) care au rolul de a face o micro-exfoliere a tenului.

In ceea ce priveste ingrijirea corporala, este recomandat ca de doua ori pe saptamana sa faci o exfoliere mai profunda a pielii cu ajutorul unui produs de ingrijire cu granule abrazive.

Este de preferat sa eviti produsele ce contin extracte din fructe si sa-ti indrepti mai mult atentia spre acelea pe baza de apa.

 

Pielea normal si tenul mixt

 

Cel mai adesea intalnit, tenul mixt se caracterizeaza prin zona T (frunte, nas si barbie) grasa si zone uscate (obrajii ).
Pentru tenul mixt cel mai bine ar fi sa folosesti un demachiant pe baza de solutie micelara si o data la doua zile, o lotiune tonica care sa contina AHA (pentru zona T) si o lotiune dedicata tenului uscat.

Pentru ingrijirea corporala ai grija sa alegi produsele matifiante, cu o capacitate mai mare de hidratare.

 

Foto : www.healthspablog.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare