Machiaj & Cosmetica

#masti #antioxidanti #ten de portelan #masti ten #masca ten

Cei mai buni antioxidanti pentru pielea ta: 3 masti pentru un ten de portelan

Asaltata zilnic de radicalii liberi, de vant, umiditate si agresata de alimentatia saraca in nutrienti, pielea ta isi pierde stralucirea, devine terna si imbatraneste tot mai mult pe zi ce trece. Este momentul sa spui stop factorilor daunatori pielii tale, mai ales ca ai alaturi de tine prieteni de nadejde care te pot ajuta sa redai tenului tau frumusetea de altadata. Stiai ca sunt o multime de alimente care contin antioxidanti excelenti pentru ingrijirea pielii si ca pe baza lor iti poti face masti care te vor ajuta sa ai un ten de portelan?

Trebuie sa stii ca antioxidantii sunt substante care iti protejeza pielea de radicalii liberi si incetinesc procesul de imbatranire.


1. Masca pe baza de vitamina C

Vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Ea contribuie la intarirea sistemului imunitar, dar in acelasi timp sporeste productia de colagen, substanta responsabila pentru mentinerea frumusetii si elasticitatii pielii. Saptamanal, este indicat sa-ti faci o masca faciala pe baza de vitamina C (fiola sau comprimate), suc proaspat de portocale si miere.

Tenul tau va fi revitalizat, curatat in profunzime si va avea un aspect proaspat si intinerit.


2. Masca pe baza de resveratrol

Despre resveratrol specialistii spun ca este cel mai puternic antioxidant descoperit pana in prezent. Resveratrolul se gaseste din plin in strugurii rosii si in vinul rosu, iar din aceste produse poti realiza masti minunate care vor face ca tenul tau sa radieze de frumusete.

Prepara saptamanal o masca faciala din 2-3 linguri vin rosu (4-5 boabe de struguri rosii), 1 albus de ou, 1 lingura miere si 1 lingurita pudra de ceai verde.


3. Masca pe baza de polifenoli

Polifenolii sunt antioxidanti cu beneficii extraordinare pentru piele. Daca vrei sa ai un ten de portelan, catifelat, proaspat, intinerit si revitalizat, fa-ti o masca exfolianta din jumatate de rodie, jumatate de ceasca de faina de ovaz, 2 lingurite de miere si 2 lingurite de iaurt simplu.

Rodia se numara printre alimentele cu cel mai mare continut de polifenoli, de aceea multe dintre produsele cosmetice din comert contin extracte din acest fruct rosu, zemos si parfumat.

Sursa foto: visualphotos.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare