Machiaj & Cosmetica

#stil #manichiura 2012 #sfaturi manichiura #ponturi manichiura #trucuri manichiura #unghi

Ce sa faci si ce sa nu faci pentru o manichiura perfecta

Cand vine vorba despre o manichiura perfecta, nu stii intotdeauna ce sa faci si ce sa nu faci pentru un rezultat optim. Printre miile de sfaturi pe care le primesti din toate partile, cum ai putea sa te bazezi chiar pe cele mai bune? Expertii in cosmetica unghiilor iti vin in ajutor, cu cateva sfaturi utile care iti vor fi de ajutor.

Manichiura perfecta inseamna curatare, finisare, agresiune minima asupra pielii si a unghiilor, precum si hidratare intensa, pentru un aspect desavarsit. Iata ce sa faci si ce sa nu faci cand iti ingrijesti singura mainile acasa:

1. Nu iti pili unghiile haotic

Daca vei misca pila de unghii inainte si inapoi, intr-un sens haotic, te vei alege cu unghii predispuse exfolierii si ruperii. Stabileste un unghi optim pentru pilire si impinge instrumentul intr-o singura directie, incepand cu coltul stang al unghiei catre centru, apoi cu cel drept in acelasi sens. Miscarile scurte te ajuta totodata sa nu deformezi unghia mai mult decat iti doresti.

2. Ingrijeste cuticulele in fiecare zi

O manichiura pe care o realizezi de doua ori pe luna nu iti va mentine cuticulele in forma optima. Investeste intr-un ser special in care sa le "imbaiezi" imediat dupa ce faci dus. Vei vedea diferenta imediat.

3. Nu iti acoperi cu oja cuticulele

Lasa o portiune fina intre cuticule si stratul de oja pe care il aplici. Daca se intampla sa atingi din greseala cu pensula marginea unghiei, sterge pata cu un betisor de urechi inmuiat in acetona.

O idee excelenta este sa aplici o crema hidratanta inainte de vopsirea unghiilor, astfel incat culoarea sa nu se imprime imediat in piele.

4. Aplica oja in straturi subtiri

Ai grija ca pensula ojei sa nu fie supraincarcata, altfel risti sa obtii un rezultat imperfect si supus deteriorarii. Incepe aplicarea in mijlocul unghiei si termina in cele doua parti laterale. Asteapta sa se usuce stratul de oja inainte sa il acoperi cu al doilea.

5. Nu neglija varful unghiilor

Aplica putina oja pe varful unghiilor. In acest fel, previi cu succes ruperea si exfolierea lor, dar intensifici si latura estetica a manichiurii in acelasi timp.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare