Machiaj & Cosmetica

#produse cosmetice varsta #ingrijire corporala #produse cosmetice #cosmetica #varsta #produse ingrijire corporala

Ce produse cosmetice e indicat sa folosesti in functie de varsta

Cu o paleta aparent nesfarsita de produse cosmetice, cum ai putea sti care sunt cele mai bune pentru tine? Dermatologul american Debra Jaliman a dezvaluit pentru womenshealthmag.com care sunt produsele anti-imbatranire pe care trebuie sa le folosesti acum si care in urmatorii ani.

La 20 de ani

Soarele iti poate face mai mult rau decat bine fara sa iti dai seama. De aceea, produsele de protectie solara sunt esentiale. Expunerea la soare imbatraneste, in timp, pielea, intrucat ii distruge elastina si aceasta isi pierde aspectul tanar. Jaliman spune ca dimineata trebuie aplicata pe fata, gat, decolteu si maini o crema cu factor de protectie 30, pentru a proteja pielea de soare. Apoi, seara e necesara aplicarea unui ser antioxidant pentru a bloca formarea radicalilor liberi.

Foloseste produse care contin niacinamida, un tip de vitamina B3 cu un rol deosebit de important in procesele de oxido-reducere. Dermatologul sustine ca acest ingredient este absolut necesar pentru toate persoanele care au 20 de ani si peste, pentru a preveni imbatranirea prematura a pielii.

Produsele care includ acid glicolic sau acid salicilic elimina stratul de celule moarte si aduc la suprafata pielii celulele noi, care fac pielea sa arate mult mai luminoasa si mai odihnita.

La 30 de ani

Retinolul este un ingredient care trebuie sa se regaseasca in produsele cosmetice folosite dupa 30 de ani. Nu este doar un antioxidant, ci ajuta si la cresterea nivelului de colagen, astfel ca ridurile intarzie sa apara. Si peptidele au acelasi rol de ingrijire a pielii, in special a celei din jurul ochilor. Foloseste asadar seara de seara un produs care sa contina aceste ingrediente, recomanda Debra Jeliman.

La 40 de ani

Cafeaua este mai mult decat deliciul diminetilor somnoroase. Un ser care sa contina cafeina te scapa de pungile de sub ochi si de cearcane. Pentru un efect crescut, pastreaza gelul in frigider.

In plus, dupa 40 de ani se recomanda ca atunci cand iti cureti pielea sa o faci in cel mai delicat mod cu putinta si in niciun caz sa nu elimini total sebumul de la suprafata ei. Un gel purificator care contine glicerina si ceramide este perfect pentru a elimina impuritatile de la suprafata pielii.

Sursa foto: suturi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului