Machiaj & Cosmetica

#ingrijire par #cosmetica #spalare par #sfaturi spalare par

Trebuie sa ne spalam zilnic pe cap? Iata ce spun specialistii!

Patru din zece femei se spala pe cap zilnic, arata studii recente. Dar este oare sanatos este acest obicei? Afecteaza spalatul des structura firelor de par? Specialistii au raspuns pentru toate intrebarile.

Par curat sau imbacsit?

Dermatologii nu se impotrivesc spalatului frecvent pe cap, insa spun ca acest lucru poate face mai mult rau decat bine in cazul persoanelor al caror par nu necesita curatare zilnica. Si asta pentru ca obiceiul duce la pierderea unor uleiuri importante, ceea ce poate cauza ruperea firelor de par.

"Acest obicei s-a dezvoltat ca urmare a culturii «mirosului frumos» si nu dintr-o nevoie reala. Totusi, acest lucru nu inseamna ca opusul este adevarat. Nu stiu sa existe vreo demonstratie conform careia spalatul mai rar al parului este mai sanatos", sustine dermatologul Amy McMichael, de la Universitatea de Medicina Winston-Salem, din Carolina de Nord.

Asadar, intrucat nu exista o reteta general-valabila, frecventa spalatului pe cap depinde de fiecare persoana in parte. Stilistii sunt si ei de parere ca un par care se ingrasa repede ar trebui spalat in fiecare zi. Pentru ca e de preferat un par curat, decat unul imbacsit!

Patrick Melville, cel care a fondat clinicile "Philip Kingsley" de la Londra si New York, acolo unde trateaza probleme ale parului, este adeptul spalatului zilnic pe cap. "Daca scalpul tau prezinta tendinte de ingrasare, s-ar putea sa fie nevoie sa te speli chiar si zilnic pe cap", spune stilistul citat de womenshealthmag.com.

Alege cu atentie samponul

Exista o varietate mare de sampoane in comert, dar trebuie sa il alegi doar pe cel care se potriveste cel mai bine tipului tau de par. Si asta numai tu decizi, in functie de modul in care reactioneaza parul tau.

Exista sampoane care contin un amestec de aminoacizi cu rolul de refacere a proteinelor pierdute. Daca te speli zilnic, trebuie sa folosesti un sampon mai bland, care sa iti protejeze firul de par. "Persoanele care au firul de par subtire se pot spala zilnic, dar recomandabil ar fi sa o faca o data la trei zile", spune stilistul Donna Tripodi.

O solutie pentru persoanele cu par gras este periajul cu o perie din par natural, care va muta uleiurile naturale de la radacina pe firul de par. Din acest motiv, stilistii spun ca si atunci cand te speli pe cap trebuie sa cureti mai degraba pielea capului, decat parul, pentru ca excesul de sebum se afla la radacina firelor de par.

Sursa foto: wisegeek.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului