Machiaj & Cosmetica

#avocado #masti par # avocado frumusete #masti piele

Avocado, fructul care face minuni pentru piele si par

Vei ramane surprinsa sa vezi cum avocado, acest fruct si parca prea putin apetisant la prima vedere, poate face atata bine intregului tau organism. Iata cum te poate ajuta avocado sa ai o piele fina si un par superb:

1. Contine o multime de vitamine

Avocado este una dintre cele mai bune surse de vitamine C, E si K, dar si de acid folic, magneziu si potasiu, nutrienti indispensabili metabolismului feminin si care vor face pielea ta sa arate perfect. Fiind bogat in vitamina E, este o sursa buna de antioxidanti, protejad pielea de riduri si de efectele nocive ale soarelui si ale poluarii.

2. Contine grasimi monosaturate

Grasimile monosaturate sunt ideale pentru sanatatea inimii. Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie a aratat ca un avocado consumat zilnic este cel mai eficace mod de diminuare a colesterolului.

In plus, 60% din grasimile continute de avocado sunt monosaturate, ajutand, in ciuda nivelului ridicat de calorii, la pierderea in greutate. Continutul mare de grasimi sanatoase dizolva depozitele adipoase si combat celulita din interior. Si intrucat are un nivel scazut de carbohidrati, poate fi consumat cu succes in diete.

Un alt beneficiu al consumului de avocado provine din continutul ridicat de acid oleic. Acest acid gras mononsaturat mentine pielea hidratata in profunzime, facand-o extrem de fina.

3. E un hidratant perfect pentru piele



Avocado are proprietatea de a aduce apa din organism la nivelul pielii, facand-o elastica si eliminand in acest fel riscul aparitiei ridurilor sau al cearcanelor.

Fructul bine copt se paseaza cu o furculita pana cand se obtine o pasta. Se intinde pe toata fata pentru 15-20 de minute, apoi se clateste cu apa calduta. Tenul tau va straluci de sanatate!

Daca tenul este uscat, foloseste o masca dintr-o jumatate de avocado bine copt si un sfert de ceasca cu miere. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 10 minute, apoi clateste cu apa calduta.

4. Iti face parul stralucitor

Avocado este bogat in biotina, o vitamina din complexul B care impiedica despicarea varfurilor firelor de par redandu-i stralucirea. De aceea, este ingredientul ideal pentru mastile pentru par.

Piseaza un fruct pana ce obtii o pasta si adauga cateva linguri de ulei de masline. Aplica acest amestec pe tot parul, maseaza bine si acopera-ti capul cu un prosop. Lasa masca sa actioneze pana dimineata, apoi spala-ti parul cu un sampon delicat.

Foto: skinb5.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare