Avantajele si dezavantajele machiajului organic

Machiaj & Cosmetica

#machiaj #cosmetica #dezavantaje #avantaje #machiaj organic

Avantajele si dezavantajele machiajului organic

Astazi, din ce in ce mai multe persoane adopta un stil de viata sanatos, cu produse bio. Printre aceste noi tendinte se numara si machiajul organic, o modalitate noua de ingrijire a pielii. Ca orice alte produse, si acestea au avantaje si dezavantaje. Iata care sunt acestea:

1. Avantajele produselor de machiaj organice

Pot fi folosite dupa orice interventie chirurgicala

Machiajul organic poate fi utilizat, fara niciun risc, chiar si dupa o interventie estetica, un tratament dermatologic sau alte eruptii cutanate aparute pe piele.

Au pretul accesibil

Pretul si calitatea machiajului organic sunt foarte bune, comparativ cu alte produse de infrumusetare pline de chimicale. Acestea pot fi gasite fie la plafare, fie la magazinele de specialitate intr-o gama variata, de aceea preturile difera si sunt pentru orice buzunar.

Nu contin perturbatori endocrini

Perturbatorii sistemului endocrin sunt substante chimice care imita sau schimba producerea de hormoni din organism. Acesti perturbatori sunt foarte frecventi in produsele de machiaj traditionale si pot duce la modificari ale dispozitiei, la dezechilibre hormonale, probleme de fertilitate sau chiar cancer de piele.

2. Dezavantajele produselor de machiaj organice

Nu sunt sigure pentru toata lumea

Exista ideea preconceputa si foarte gresita ca toate produsele naturale sau organice sunt sigure pentru toata lumea. Ingredientele de acest tip sunt destul de puternice, prin urmare, unele tipuri de piele, in special cele sensibile, pot suferi reactii adverse.

Nu sunt rezistente la apa

Produsele de machiaj organice nu sunt rezistente la apa, asa ca acestea pot curge foarte usor daca intra in contact cu umiditatea.

Nu contin conservanti

Produsele de machiaj bio nu contin niciun fel de conservant, de aceea ele nu pot fi pastrate foarte mult timp, deoarece se altereaza rapid si pot dezvolta bacterii sau alti agenti patogeni ce iti pot afecta pielea, ducand la reactii adverse sau eruptii cutanate grave.

Sursa foto: beauty.organicxbenefits.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare