Machiaj & Cosmetica

#unghii #manichiura #trucuri #unghii sanatoase

8 trucuri pentru unghii sanatoase

Orice femeie isi doreste sa aiba unghii perfecte si sanatoase. Insa de fiecare data apare o nemultumire in privinta aspectului lor. Fie sunt prea subtiri si se rup usor, fie se exfoliaza ori au un aspect matuit. Pentru toate aceste probleme exista insa o solutie. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa ai o manichiura demna de invidiat:


1. Nu iti mai taia pielitele

Pielitele mai dure din jurul unghiilor au un rol protector. Acestea protejeaza radacina unghiei de bacterii si infectii. Pentru a pastra cuticulele ingrijite si curate, impinge-le inapoi si foloseste cat mai des un ulei pentru cuticule, astfel unghiile tale vor arata mereu ca si cum abia ai iesit de la salon.


2. Renunta la acetona pura

Acetona pura contine formaldehida, o substanta care iti usuca pielea, iti deterioreaza unghiile si le face mai fragile. Inlocuieste acetona pura cu un dizolvant preparat pe baza de uleiuri, care iti vor hrani unghia.


3. Ai grija la alimentatie

Alimentatia este foarte importanta, deoarece lipsa de calciu si vitamina A afecteaza aspectul unghiilor. Consuma mai multe legume si fructe, precum broccoli sau piersici, si lactate pentru un aport mai mare de calciu.


4. Nu folosi unghii false

Tipsurile aplicate pe unghii si lipiciul distrug stratul de baza al unghiei, favorizand infectiile. De asemenea, indepartarea sau aplicarea incorecta a acestor tipsuri poate face ca unghia sa se subtieze si sa se inmoaie, iar recuperarea poate dura chiar si cateva luni.


5. Protejeaza-ti unghiile

Folosete manusile atunci cand faci curatenie in casa. Solutiile de curatare ataca atat unghiile, cat si mainile.


6. Foloseste uleiul de masline

Uleiul de maslin este aliatul unghiilor sanatoase. Fa-ti un tratament saptamanal cu ulei de masline special preparat sau in stare pura. Tine-ti unghiile timp de 10 minute intr-un bol cu ulei de masline si maseaza fiecare unghie pentru a le hidrata cat mai bine.


7. Lustruieste-le cu o pila speciala

Daca vrei sa ai unghii stralucitoare si sanatoase este recomandat sa folosesti o pila speciala cu mai multe fete. Astfel, iti vei stimula circulatia sangelui la nivelul unghiilor, ajutandu-le sa creasca si mai repede. Totusi, nu-ti pili unghiile dupa ce ai facut dus, deoarece sunt mai moi si se pot rupe mult mai usor.


8. Unghiile galbene se trateaza cu pasta de dinti

Fa un amestec din pasta de dinti si zeama de lamaie si aplica-l pe unghii. Lasa-l sa actioneze cateva minute. Dupa clatire, iti vei recapata aspectul natural al unghiilor.

Sursa foto: forum.divahair.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare