Machiaj & Cosmetica

#produs cosmetic #machiaj #piele #rimel #economie #criza

8 trucuri despre cum sa faci economie la produsele cosmetice

Intr-o perioada de criza economica in care orice ban este important, ai nevoie de sfaturi practice si eficiente. De ce sa folosesti blusher-ul cand rujul iti poate improspata obrajii intr-o secunda si de ce sa dai o groaza de bani pe masti de fata cand albusul de ou se dovedeste excelent pentru pielea obosita.

Iata 8 sfaturi utile despre cum sa faci fata pe timp de criza:

1. Recicleaza mascara

Daca rimelul s-a uscat, nu inseamna ca nu mai are nicio utilitate. Acest produs concureaza fara probleme cu creionul de sprancene. Tehnica este foarte simpla: periaza usor sprancenele cu periuta rimelului dinspre interior catre exterior. Sprancenele tale vor arata excelent, periate, usor nuantate si bine fixate, fara sa mai dai banii pe un creion special.

2. Ruj in loc de blusher

Fardul de obraz s-a consumat si te gandesti serios inainte de a-ti procura unul nou? Renunta la idee si foloseste rujul din trusa de machiaj . Fie ca este roz, usor portocaliu sau chiar fuchsia, aplica putin ruj pe deget si apoi intinde-l direct pe obraji prin miscari circulare. Daca folosesti cantitatea potrivita, efectul va fi foarte natural.

3. Bureti de machiaj pentru demachiat

Daca vrei sa faci o economie pe termen lung, dar in acelasi timp sa adopti o metoda foarte practica, investeste in doi-trei bureti de machiaj. Imbibati in apa calda sau lotiune demachianta vei putea sa indepartezi machiajul mult mai usor si mai repede, inlocuind astfel dischetele demachiante de bumbac. Este suficient sa ii speli usor cu apa si sapun si sa-i clatesti bine, pentru o noua utilizare.

4. Masca de fata din galbenus de ou

Gratie albuminei pe care o contine, oul este un adevarat tensor natural. Foarte utilizat in laboratoarele de cosmetica, albusul de ou are proprietatea de a destinde muschii fete, prevenind aparitia ridurilor. Amesteca un albus de ou cu o cantitate de crema pe care o utilizezi in mod obisnuit si aplica amestecul rezultat ca orice alta masca. Stai aproximativ 20-30 de minute dupa care clateste-te cu apa calduta.

5. Exfolierea mainilor cu cafea

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa-ti faci o cafea excelenta la ibric. Relaxeaza-te si bea-o in liniste. Cu zatul care ramane pe fundul cestii mergi la baie si maseaza-ti bland mainile timp de 2-3 minute. Celulele moarte de la suprafata pielii vor fi exfoliate, iar pielea pregatita sa absoarba nutrientii din crema.

6. Cum sa fixezi rujul de buze

Rujul tau se consuma foarte usor, deoarece il aplici mereu pentru ca se sterge usor de pe buze? Inainte de a utiliza rujul, demachiaza-ti buzele foarte bine. Aplica o cantitate mica de fond de ten si intinde-o cu grija pe toata suprafata, dupa care foloseste rujul dorit. Acesta va fi mult mai stabil si mai mult decat atat nu i se va schimba nici nuanta. Pentru o durabilitate mai mare, este de preferat sa folosesti rujuri mate.

7. Cum sa-ti protejezi parul de soare

Daca vrei ca parul tau sa arate impecabil in perioada verii si sa nu sufere din cauza razelor puternice, apeleaza la un truc foarte eficient, bazat pe produse pe care le gasesti in bucatarie. Amesteca un galbenus de ou batut cu cateva picaturi de ulei de masline si sucul de la o jumatate de lamaie. Pe parul umed, aplica aceasta masca, dupa care ruleaza-l intr-un coc. Incearca sa stai cat mai mult timp (cateva ore), iar la final nu iti spala parul cu sampon, ci pur si simplu clateste-l cu multa apa.

8. Foloseste mostrele

Daca dai un tur prin magazine si farmacii poti primi mostre cu diverse produse de cosmetica si ingrijire corporala . Astfel impusti doi sau chiar trei iepuri dintr-o lovitura: nu mai cheltui bani cel putin pe o perioada de timp, eviti riscul de a cumpara un produs de care sa te descotorisesti imediat pe motivul ca nu ai facut alegerea potrivita si nu ai cum sa te plictisesti pentru ca mostra se termina repede si il poti inlocui fara probleme cu o alta varianta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului