Machiaj & Cosmetica

#tus de ochi #machiaj #tus #trucuri machiaj #sfaturi machiaj #eyeliner

7 trucuri sa previi scurgerea tusului de ochi

Tusul de ochi sau eyelinerul este unul dintre cele mai populare produse de machiaj de cateva sezoane incoace, de cand designerii si make-up artistii au facut o pasiune pentru stilul de machiaj retro si usor dramatic. Purtarea tusului de ochi pe timp de vara poate fi dificila, din pricina faptul ca tenul transpira mai mult, iar pleoapele se umezesc usor. Iata cum poti sa previi scurgerea eyelineurului, prin cateva trucuri utile!

Nimic nu iti pune mai bine in valoare privirea, decat seducatorul tus de ochi. Conturul pleoapelor nu doar ca poate corecta forma ochilor, ci formeaza si un contrast interesant cu nuanta lor naturala. Daca nu vrei ca eyelinerul sa ti se scurga tocmai cand te simti in centrul atentiei, pune in aplicare cateva trucuri istete:


1. Foloseste baza de machiaj

Vara, baza de machiaj pentru zona ochilor poate fi o reala binecuvantare. Iti mentine pleoapele uscate si ajuta produsele sa adere mai bine dupa aplicare, deci sa reziste mai mult in forma optima.

Tamponeaza-ti ochii cu un servetel matifiant, apoi aplica baza de machiaj peste pleoapele eliberate de sebum si umezeala.


2. Aplica un strat fin de pudra la baza genelor

Un alt truc pentru prevenirea scurgerii tusului de ochi este sa aplici, cu o pensula pentru machiaj, pudra la baza genelor, pe toata linia pe care urmeaza sa o trasezi cu tus. Pudra ajuta eyelinerul sa reziste mai mult, pentru ca il "fixeaza" mai bine pe pleoapa.


3. Foloseste un tus de ochi calitativ

Investeste intr-un tus de ochi calitativ, rezistent la apa daca tinzi sa lacrimezi des sau ai tenul gras, care transpira repede.


4. Traseaza o linie cu corectorul sub ochi

Traseaza o linie fina cu batonul corector imediat sub ochi, acolo unde se formeaza linii fine. In acest mod, tusul nu mai ajunge sa le umple si sa se adune inestetic.


5. Aplica fard de pleoape peste tus

Poti creste rezistenta tusului de ochi, aplicand un fard de pleoape in aceeasi nuanta peste conturul eyelinerului.


6. Alege tipul de tus potrivit pentru tine

Exista mai multe tipuri de eyelineuri, de la cele lichide, gel, creion, carbune sau carioca. Daca ai tenul gras, formele solide ti se potrivesc mai bine, intrucat nu cedeaza la fel de repede cand pleoapa se umezeste.


7. Aplica tusul in straturi

Tehnica "in straturi", utila pentru rezistenta rujului pe buze, functioneaza si in cazul eyelinerului. In loc sa aplici un singur strat gros de tus, aplica 2 straturi subtiri, lasandu-l sa se usuce pe primul, inainte de reaplicare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului