Machiaj & Cosmetica

#ingrijirea parului #ingrijire par # sfaturi ingrijire par #masti de par

7 trucuri de ingrijire a parului din toate colturile lumii

In toate colturile lumii, specialistii in frumusete au gasit trucuri de ingrijire a parului eficiente, care sa mentina suvitele suple si stralucitoare. Nici vedetele nu ezita sa le foloseasca, mai ales pe cele accesibile tuturor femeilor.

O podoaba capilara impecabila poate fi intretinuta prin trucuri de ingrijire a parului usor de aplicat, fara investitii majore in produse cosmetice scumpe. Iata cum isi alinta femeile parul in toate colturile lumii!

1 Masca de par cu avocado

Toate bunicutele din Columbia si-au invatat urmasele cum sa isi mentina parul suplu si sanatos. Raspunsul este o masca de par compusa din doua albusuri de ou si o jumatate de avocado pisat, lasata sa actioneze 15 minute inainte de spalarea obisnuita a parului.

2 Tratamentul cu nuca de cocos

Frumoasele brazilience folosesc un alt ingredient natural pentru un par cu adevarat admirabil. O data pe saptamana, aplica o masca pe baza de unt de cocos lasata sa actioneze o jumatate de ora, apoi isi clatesc podoaba capilara cu apa de cocos. Aceasta combinatie lasa suvitele incredibil de matasoase si hidratate!

3 Aloe Vera

Femeile din Argentina folosesc seva frunzelor de aloe vera pentru hidratarea parului, cu atat mai mult cu cat cultura acestei regiuni asociaza suvitele lungi si stralucitoare cu feminitatea si senzualitatea.

Pentru a mentine in forma parul lung, pur si simplu aplica aloe vera direct pe scalp sau combina ingredientul cu samponul obisnuit.

4 Sardinele

Consumul sardinelor are efecte directe asupra sanatatii firelor de par, ne invata femeile din Guyana (tara din Nordul Americii de Sud). Continutul lor bogat in acizi grasi omega-3 stimuleaza cresterea parului si accentueaza stralucirea podoabei capilare. Leona Lewis, faimoasa cantareata de sorginte guyaneza, confirma informatia.

5 Uscarea cu prosopul

In loc sa foloseasca uscatorul de par, reprezentantele sexului frumos din Mexic isi tin parul bine strans intr-un prosop din bumbac 100%, care absoarbe apa si lasa suvitele drepte si 100% hidratate.

6 Cactusul

Aceiasi nutrienti care ajuta cactusii sa supravietuiasca in arsita din Jamaica pot face minuni asupra firelor de par. Femeile din aceasta regiune a globului decojesc frunzele de cactus si isi spala parul cu uleiul rezultat.

7 Clatirea cu apa rece

In Canada, clima are un efect puternic de uscare a suvitelor de par. De aceea, la sfarsitul spalarii, femeile isi clatesc parul cu apa rece, pentru un par mai stralucitor!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului