Machiaj & Cosmetica

#infurmusetare # ten curat #hidratare #frumusete #riduri

7 secrete pentru prevenirea ridurilor. Vei parea mereu cu 10 ani mai tanara

Pe masura ce imbatranim, pielea isi pierde din elasticitate, fapt care predispune la ridare. In plus, multa lume se alege cu riduri din cauza stresului si a necazurilor. Timpul nu poate fi opri in loc, dar cel putin poate fi „pacalit” intr-un fel sau altul.

Cremele, botoxul, peelingul chimic nu au mereu efectul scontat. Cu toate astea, vezi o multime de oameni fara riduri si te intrebi cum de varsta nu isi spune cuvantul pe chipul lor. Iata cateva dintre secretele lor:

1. Zambesc des

Atunci cand te incrunti, pielea se „sifoneaza”, ajungand in timp sa capete cute ireversibile. In schimb, daca zambesti mai mult pielea ramane intinsa si elastica. Este dovedit stiintific faptul ca rasul este sanatos nu numai pentru o viata sociala linistita, ci si pentru pielea ta.

2. Isi curata fata

In primul si in primul rand nu nuita niciodata sa te demachezi, intrucat fardurile, purtate prea multa vreme, ataca ireversibil pielea. Chiar si atunci cand nu te-ai machiat, curata-ti fata cu servetele umede demachiante. Incearca sa nu folosesti sapunuri dure, pentru ca acestea duc la uscarea pielii.

3. Nu se streseaza

Evita pe cat posibil sa te stresezi, intrucat stresul provoaca ganduri negative, iar acestea te determina sa te incrunti. In plus, stresul sporeste eliberarea unui tip de hormoni rai pentru pielea ta.

4. Nu sunt frustrati de varsta

Fii fericit cu varsta pe care o ai. Nu iti face niciodata griji cu privire la cat de batran esti pentru ca toti cei tineri de acum vor fi si ei batrani.

5. Nu se expun mult la soare

Nu sta foarte mult timp la soare, intrucat razele ultraviolete dauneaza pielii si accelereaza formarea ridurilor. In plus, prea mult soare poate provoca inclusiv cancer de piele. Lumina soarelui usuca pielea si din acest motiv trebuie sa folosesti, atat vara, cat si iarna o crema de protectie solara. Pielea ta iti va multumi peste ani. Si nu uita de ochelarii de soare.

6. Se hidrateaza

Hidratarea nu inseamna sa bei apa doar atunci cand iti este sete. Trebuie sa bei apa cat mai multa pentru ca pielea sa nu se usuce si sa isi piarda din elasticitate. Dincolo de asta, poti folosi si o crema intens hidratanta, pentru a veni in ajutor pielii tale.

7. Nu fumeaza

Persoanele care fumeaza mult prezinta un risc de cinci ori mai mare de a avea tenul ridat decat cele care nu pun tigara in gura niciodata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare