Machiaj & Cosmetica

#arsuri #arsuri solare #remedii naturale #remedii arsuri solare

7 remedii "casnice" pentru arsurile solare

Soarele nemilos "ataca" atunci cand nici nu te astepti. Chiar si cand crezi ca iti protejezi pielea cu creme speciale te poti trezi cu arsuri de toata frumusetea. Din fericire, exista o multime de leacuri la indemana pentru a calma usturimile provocate de arsurile solare. Iata cateva dintre ele!

Fa o baie

S-ar putea ca dupa cateva ore bune se plaja sa simti cum pielea incepe sa iti arda insuportabil. Umple cada cu apa la temperatura camerei si imbaiaza-te in ea. Nu folosi sapun sau gel de dus si nici buretele de baie, pentru ca risti sa iti iriti si mai tare pielea. Pentru un plus de confort, adauga cateva linguri de bicarbonat de sodiu in apa.

Aplica aloe vera

Daca ai o planta de aloe vera, rupe o bucata dintr-o frunza si pune pe piele gelul incolor care se scurge din aceasta. Aloe este un remediu natural excelent contra arsurilor, intrucat hidrateaza si cicatrizeaza pielea.

Lotiune din cartofi

Da, ai citit bine. Cartofii sunt si ei un remediu perfect pentru arsurile solare. Ia 2-3 cartofi mici, curata-i de coaja si zdrobeste-i intr-un blender pana cand formeaza o pasta destul de lichida. Daca e nevoie, poti adauga si 2-3 linguri de apa. Aplica pasta pe pielea afectata de soare si las-o sa se usuce. Apoi, fa un dus ca sa o indepartezi de pe corp.

Aplica comprese reci

La fel ca atunci cand ai febra, pune pe zonele afectate un prosop moale inmuiat in apa rece. Poti pune in apa si putin bicarbonat de sodiu. Nu freca nicidecum pielea cu prosopul umezit, ci pur si simplu foloseste-l ca pe o compresa.

Comprese din pliculete de ceai

Pentru zonele sensibile, cum ar fi pleoapele, remediul ideal consacrat este ceaiul verde. Doua pliculete cu ceai verde, inmuiate in apa foarte rece, le pui pe pleoape si le lasi sa actioneze 10-15 minute. Ceaiul de galbenele sau cel de menta este, de asemenea, de mare ajutor.

Hidrateaza-te

Vindeca arsura de la interior spre exterior hidratandu-ti corpul! Cat mai multa apa va ajuta pielea sa se refaca, intrucat restabileste echilibrul hidric al tesutului uscat de soare.

Aplica vitamina E

Vitamina E poate face minuni pe pielea ta. Sparge o capsula si aplica lichidul direct pe piele pentru a o vindeca.

Sursa foto: stylelist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului