Machiaj & Cosmetica

#ingrijire sprancene #forma sprancene #pensat #cosmetica

6 secrete ale femeilor care au cele mai frumoase sprancene

Forma sprancenelor poate infrumuseta sau urati un chip. De aceea este foarte important sa le acordam o mare atentie pentru ca ele sa se transforme intr-un accesoriu menit sa contureze placut fizionomia si sa ii ofere un farmec deosebit.

 

Ramy Gafni, un specialist in arta conturarii sprancenelor care are grija de vedete precum Halle Barry sau Taylor Swift sa arate impecabil, a dezvaluit pentru Reader’s Digest care sunt secretele sprancenelor perfecte.

Revino la forma de baza

Chiar daca este destul de dificil, incearca sa lasi timp de 3 luni sprancenele sa creasca natural si sa revina la forma lor initiala. Nu te pensa deloc, oricat de tentant ar fi. Abia dupa 3 luni lasa-te pe mana unui cosmetician care sa le dea forma potrivita fetei tale. Prin eliminarea repetata a firelor de par, sprancenele vor deveni tot mai subtiri sau mai deformate.

Abtine-te

Nu trebuie sa fii obsedata de orice firicel care apare peste noapte si pare ca nu e la locul lui. In loc sa te repezi cu penseta in el, mai bine lasa-l pana a doua zi si poate constati ca si-a gasit frumos locul.

Trateaza-ti sprancenele cu deosebita atentie

Nu trebuie doar sa-ti formezi sprancenele, ci trebuie sa le si ajuti sa creasca frumos. Periajul lor cu ajutorul unei periute speciale ajuta la asezarea firelor de par din sprancene, dar si la exfolierea pielii de pe arcada si la cresterea fluxului sangvin in aceasta zona. Acest lucru nu numai ca ajuta sprancenele sa arate cat se poate de bine, ci incurajeaza si inlocuirea firelor deteriorate. De asemenea, poti aplica pe sprancene balsam de par sau ulei de nuca de cocos.

Nu te impotrivi naturii

Sprancenele tale sunt cum sunt dintr-un motiv clar - ele corespund structurii tale faciale. Acest lucru inseamna ca nu trebuie sa te indepartezi de forma si de pozitia initiala, indiferent cat de mult ti-ai dori sa intervii.

Fii atenta la ce mananci

Ia multivitamine care sa contina biotina si zinc, ambele fiind cunoscute pentru ca favorizeaza cresterea parului si a unghiilor. De asemenea, si consumul de proteine ajuta la cresterea sprancenelor.

Nu ti le tatua

Sunt sanse mari sa regreti o schimbare atat de radicala si ireversibila. Indepartarea permanenta a parului si pigmentarea conturului sprancenelor pot da rateuri, mai ales daca nu ai nimerit pe mana unui cosmetician priceput. Mai mult, fata si sprancenele se schimba de-a lungul timpului, astfe ca e posibil ca in timp tatuajul sprancenelor sa nu ti se mai potriveasca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare