Machiaj & Cosmetica

#sfaturi ingrijire ten #greseli ingrijire ten #ingreijire ten #cosmetica #demachiere

6 obiceiuri zilnice care iti distrug tenul. Sigur le faci si tu!

In ciuda eforturilor tale de a-ti hidrata si hrani pielea cu cele mai naturale si bune produse de ingrijire, exista cateva obiceiuri zilnice care anuleaza efectele acestor masuri. Modul in care iti cureti tenul, te speli, te machiezi si demachiezi, dar si ceea ce mananci sau nu isi pot pune din plin amprenta asupra frumusetii pielii tale!

1. Faci dusuri fierbinti

Oricat de frig este afara si cat de tare ravnesti la o baie fierbinte, care sa te incalzeasca rapid, este un obicei nociv, care iti usuca si distruge pielea. Apa fierbinte indeparteaza uleiurile prezente in mod natural in piele si o lasa vulnerabila la atacul radicalilor liberi.

2. Nu te speli pe fata dupa ce te demachiezi

Multe femei considera ca odata ce au indepartat machiajul cu produse speciale de ingrijire destinate acestui ritual, spalarea fetei cu apa nu mai este necesara. Dimpotriva, acest ritual este obligatoriu, intrucat ajuta la curatarea in profunzime a pielii si la revigorarea ei, oferindu-i un aspect sanatos.

3. Nu te demachiezi zilnic

Indiferent daca obisnuiesti sa te machiezi sau nu, este important sa te demachiezi in fiecare zi. Chiar si in lipsa machiajului, tenul tau tinde sa acumuleze o multime de bacterii, impuritati si secretii abundente de uleiuri care trebuie curatate atent, pentru a regenera celulele si a pastra aspectul sanatos si luminos al tenului.

4. Exagerezi cu scruburile sau exfolierea

Ai aflat ca scruburile sunt cele mai simple si utile tratamente pentru indepartarea celulelor moarte si revigorarea aspectului pielii si ai transformat exfolierea intr-o rutina zilnica. Gresit, spun specialistii, care sunt de parere ca exfolierea zilnica agreseaza pielea si contribuie la degradarea acesteia, in timp. Exfolierea ar trebui integrata in ritualul de infrumusetare doar o data pe saptamana.

5. Nu bei suficienta apa

Consumul insuficient de apa se vede din plin in aspectul pielii tale, care devine terna, uscata si lipsita de vitalitate. Este important sa te hidratezi corespunzator, nu doar pentru sanatatea, ci si pentru frumusetea ta.

6. Te epilezi cu ceara pe fata

Iti iei mustata sau excesul de par facial cu ceara epilatoare? Este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pe care le poti adopta, sustin specialistii in dermatologie. Metoda este prea agresiva pentru pielea sensibila de la nivelul tenului si ca, in timp, duce la aparitia ridurilor si a altor semne ale imbatranirii pielii.

Sursa foto: prozeny.blesk.cz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare