Machiaj & Cosmetica

#sfaturi make-up #machiaj ten deschis #ten deschis #piele deschisa #trucuri machiaj #machiaj

5 trucuri de machiaj pentru pielea deschisa la culoare

Te numeri printre norocoasele inzestrate de Mama Natura cu un ten de portelan? Desi chipul tau frizeaza perfectiunea, afla ca il poti pune si mai mult in valoare cu ajutorul unor trucuri de make-up!

1. Evita rujurile deschise la culoare

Rujul si luciul de buze in nuante deschise - nude, piersica, roz pal etc. - nu sunt cele mai inspirate alegeri pentru un ten ca de portelan, fiindca iti vor contura un look palid si tern. Opteaza, in schimb, pentru produse de make-up in culori vii, precum oranj aprins, rosu intens, burgund si violet.

2. Alege farduri care se asorteaza culorii ochilor tai

Ai ochii verzi sau albastri? Tenul tau deschis la culoare, dar si ochii tai vor fi pusi in valoare cu ajutorul unor farduri in tonuri apropiate, fie ca preferi nuantele pastelate, fie ca nu te sfiesti sa mizezi pe cele intense. Daca ai ochii caprui, atunci cele mai inspirate alegeri se vor dovedi fardurile in nuante ca maro ciocolatiu, lavanda si gri argintiu.

Oricare ar fi insa culoarea ochilor tai, tine minte sa eviti cu orice pret fardurile in tonuri neutre (nude, bej, crem), mult prea apropiate de nuanta pielii tale pentru a fi o alegere isteata.

3. Opteaza pentru un tus asortat fardului de ochi

Oricare ar fi nuanta pe care ai ales-o pentru fardul de ochi, tusul care iti va completa machiajul ar trebui sa apartina aceleiasi game de culori, dar sa fie cu un ton sau chiar doua mai inchis. Astfel, poti fi sigura ca vei obtine o privire intensa, seducatoare, in perfecta armonie cu tenul tau deschis la culoare.

4. Acorda o atentie sporita fondului de ten

Daca pielea ta este foarte deschisa, alegerea fondului de ten poate deveni o reala problema. De aceea, nu il cumpara niciodata "dupa ochi", fara a-l testa in prealabil pe o portiune mica a gatului/fetei. Profita de testerele disponibile in magazine si incearca atatea produse cate este necesar pana gasesti fondul de ten perfect sau, de ce nu, combinatia ideala.

5. Nu fugi de blush si bronzer

Doar pentru ca ai tenul deschis la culoare nu inseamna ca trebuie sa eviti sa folosesti blush si/sau bronzer. Din contra, cu ajutorul lor iti poti insufleti chipul si scoate in evidenta trasaturile frumoase. Aplica-le insa discret, pentru ca tenul tau nu are nevoie de artificii inutile.

Sursa foto: maquillajeelenahiguera.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului