Machiaj & Cosmetica

#aspect ten #sfaturi ingrijire ten #ten stralucitor #ingrijire ten #ten

5 sfaturi pentru un ten stralucitor

 

Aspectul pe care il are tenul si fata ta pot spune atat de multe despre starea si sanatatea ta, incat este extrem de important sa ii acorzi o atentie suplimentara. Acea frumusete naturala nu se obtine prin aplicarea unor produse de make-up, ci prin ingrijirea constanta a tenului in functie de nevoile pe care acesta le are. De aceea, ti-am pregatit o lista de cinci sfaturi de care sa tii cont daca iti doresti un ten stralucitor.

 

1. Aplica crema de fata pe pielea umeda

In general, dupa spalarea fetei si inainte de a aplica crema avem tendinta de a ne usca fata cu ajutorul unui prosop. Insa, acest lucru nu este neaparat unul corect. Daca vei aplica crema pe pielea umeda, aceasta din urma va putea absorbi o cantitate mai mare de ingrediente benefice din compozitia cremei.

2. Adauga ulei din seminte de struguri in solutia de demachiere

Uleiul din seminte de struguri actioneaza precum un ser anti-imbatranire, avand un rol important in regenerarea pielii tale. Acesta este un ingredient bland, ajutand la hidratarea si netezirea straturilor de piele.

Nu trebuie decat sa adaugi o lingura din acest ulei in solutia ta de demachiere pe care o folosesti zilnic.

3. Spala-te pe fata de doua ori pe zi

Multe persoane se spala pe fata doar seara, la finalul zilei, ceea ce este complet gresit. Este necesar ca tenul tau sa fie curatat si dimineata, dupa ce te trezesti, pentru a elimina posibilele impuritati adunate de-a lungul noptii de pe lenjerie.

4. Utilizeaza bicarbonat de sodiu

Bircabonatul de sodiu este un produs minune din multe puncte de vedere, inclusiv pentru curatarea tenului. Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant care nu provoaca iritatii excesive si poate fi folosit pentru a curata zilnic fata sau pentru a prepara masti de fata.

Iata doua exemple de astfel de masti pe care le poti pregati la tine acasa:

  • Masca pentru prevenirea acneei si eliminarea impuritatilor. Intr-o cana pune o jumatate de lingura de bicarbonat de sodiu si o lingura de apa calda si amesteca pana se formeaza o pasta. Clateste-ti fata cu apa calda, intinde pasta pe piele si las-o sa actioneze pentru aproximativ 10 minute. La final curata masca si aplica o crema hidratanta.

  • Masca pentru netezirea pielii si deschiderea porilor. Amesteca o jumatate de lingura de bicarbonat de sodiu cu o lingurita de miere si aplica amestecul pe ten si pe gat. Maseaza usor la inceput, lasa masca sa actioneze timp de 10 minute si apoi clateste cu apa calda.

5. Pastreaza crema de ochi in frigider

Atunci cand descoperi dimineata ca ai ochii umflati, cu siguranta nu ai timp suficient sa aplici pungi de ceai rece sau castraveti proaspeti pentru a le oferi un aspect mai sanatos. Si, in loc sa apelezi la o cantitate si mai mare de machiaj pentru a ascunde aceasta imperfectiune, poti alege sa iti pastrezi crema de ochi in frigider. Aceasta se va mentine rece si in momentul in care o vei aplica in jurul ochilor te va ajuta sa scapi de acele umflaturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare