Machiaj & Cosmetica

#cum aplici fondul de ten # cum te machiezi #baza de machiaj #fond de ten #make up artist bucuresti

5 semne ca nu folosesti fondul de ten potrivit

Un fond de ten potrivit si aplicat perfect nu se va sesiza pe chipul tau. Vei arata bine fara sa fie evident ca pentru acest lucru ai folosit produse profesionale de make-up. Iata 5 semne ca nu ai ales fondul de ten potrivit pentru tine si ca trebuie sa-l schimbi urgent:

1. Aspectul de masca

Ai ales o nuanta nepotrivita, asa ca linia fondului de ten este foarte vizibila. Nu conteaza ca este mai deschisa sau mai inchisa decat tenul tau. Un fond de ten bun trebuie sa se piarda si sa nu fie vizibila zona de aplicare. 

2. Ten incarcat 

Daca simti ca ai tenul incarcat, simti nevoia sa ti-l tamponezi mereu, ba chiar vezi si porii incarcati, cu siguranta nu ai ales fondul de ten potrivit pentru tine. Acesta trebuie sa fie cat mai light, sa nu simti ca te-ai machiat si astfel gesturile tale sa fie naturale. Daca vei incerca sa nu zambesti ca sa nu ti se stranga fondul de ten pe ridurile de expresie, chiar ai facut o alegere proasta.

3. Fondul de ten se intinde greu

Cand nu alegi tipul de fond de ten potrivit pentru pielea ta, acesta va avea o textura vascoasa. Il vei intinde cu greu, iar dificultatea in aplicare va fi vizibila. Daca totusi nu vrei sa-l schimbi, foloseste un primer sau o crema hidratanta care te va ajuta sa-l intinzi mai usor. Poti folosi si un buretel, usor umezit inainte, cu care sa tapotezi usor tenul. 

4. Tenul este iritat 

Atunci cand fondul de ten iti cauzeaza iritatii, trebuie sa renunti imediat la el. Orice reactie alergica este un semnal de alarma, fie ca vorbim de pete, roseata, mancarimi sau chiar acnee. Luati in considerare ca exista produse de make-up pe care nu le puteti folosi, indiferent de cat de bun este brandul, deoarece contin un ingredient la care sunteti alergica. 

5. Ambalajul si factorul de protectie 

Doua aspete extrem de importante, dar de multe ori neglijate. Factorul de protectie este esential, indiferent de anotimp, daca nu vreti sa va treziti cu pete pe fata. In cazul in care totusi nu folositi un fond de ten cu SPF minimum 15, macar folositi o crema care sa va protejeze tenul, inclusiv iarna. Ambalajul este important pentru ca este un semn de potrivire al produsului cu pielea: pentru tenul gras este potrivit un fond de ten pudra, pentru cel uscat un produs lichid, cu pompita sau un stick hidratant, emolient, iar pentru tenul mixt este recomandat fondul de ten lichid si folosirea unei pudre pentru a rezolva problema excesului de sebum. 

Foto: hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului