Machiaj & Cosmetica

#cosmetica #par gras #remedii #remedii par gras

5 remedii rapide care transforma parul gras intr-o amintire

Una dintre cele mai mari frustrari ale tale este faptul ca parul tau se ingrasa foarte repede, iar acest lucru iti ofera un aspect nesanatos si neingrijit. Iata cateva remedii care pot transforma parul gras intr-unul de invidiat, plin de stralucire, elasticitate si vitalitate:


1. Uita de pudra de fata, aplic-o pe par

Daca aplici o pudra speciala pentru parul gras, aceasta va avea efecte uimitoare. Va absorbi rapid excesul de sebum de la radacina si va da parului un aspect mult mai sanatos. Ai grija insa sa nu aplici pudra pe intreaga suprafata a parului. Aceasta se aplica doar la radacini, cu ajutorul unei pensule.

Alternativ cu pudra, poti folosi si un sampon pentru par uscat, care curata in profunzime scalpul.


2. Schimba-ti maniera de spalare a parului

Daca ai parul gras, nu trebuie sa te speli in fiecare zi, deoarece acest obicei nu va face decat sa accentueze aceasta tendinta de ingrasare. Cu cat te vei spala mai des cu atat uleiurile naturale din parul tau vor fi produse si mai tare. De asemenea, nu mai folosi balsamul de par, deoarece acesta va ingrasa si mai repede parul. In cazul in care ai parul incalcit, utilizeaza putin balsam, insa aplica-l doar pe lungimea firului de par, si nu la radacina.


3. Incearca ceva acid

O solutie rapida de a scapa de aspectul gras al parului este sucul de lamaie. Poti face un amestec acid, care iti va curata foarte repede parul de uleiuri, din doua linguri de otet de mere combinate cu un pahar de apa si un sfert de cana suc de lamaie. Otetul te scapa de sebumul in execes, iar lamaia de matreata, o alta problema cu care se confrunta persoanele cu parul gras.


4. Clateste-ti parul cu alcool

O alta metoda eficienta de a scapa de excesul de sebum al parului este clatirea acestuia cu bere sau orice alt tip de alcool, combinat cu apa. Ai grija insa ca acestea sa nu fie un mixt de fructe.


5. Foloseste produse naturale

Uneori, chimicalele din sampoane si produsele de styling pe care le utilizezi pot face mai mult rau parului gras. Incearca sa folosesti sampoane care nu au sulfati si foloseste cat mai multe produse realizate din produse naturale, pe baza de plante, precum menta sau rozmarinul.

Sursa foto: health.india.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului