Machiaj & Cosmetica

#dinti patati #tratamente cosmetice #buze uscate #tratamente naturale #par #cuticule

5 remedii naturale pentru 5 probleme de frumusete

Pentru orice problema obisnuim sa dam fuga la farmacie, sa ne mai cumparam vreo crema sau cine mai stie ce leac. Ignoram insa faptul ca exista o multitudine de tratamente pe care le avem la indemana, chiar sub nasul nostru.

1. Buze crapate

Racelile ori vreo viroza care s-a lasat si cu febra mare sau chiar vremea rece de afara te pot face sa te alegi cu buzele crapate. Nu da repede buzna peste trusa de machiaje cautand strugurelul sau vreun ruj cu care speri ca iti vei inmuia buzele. Cu o batista umezita pe care ai presarat cristale de zahar freaca usor buzele astfel incat sa eliberezi pielea uscata care le confera un aspect neplacut. Aplica apoi pe buze putin ulei de nuca de cocos pentru a le hidrata in profunzime. Inainte sa mergi la culcare, amesteca o lingurita de ulei de masline cu o jumatate de lingurita de miere si aplica acest balsam natural pe buze.

2. Par zbarlit

Daca ai parul ondulat, atunci stii ca e suficient sa il expui la putina umezeala ca te-ai trezit cu toata podoaba capilara ca o matura zbarlita. Pentru a evita astfel de situatii neplacute, prepara o pasta folosind jumatate de avocado si doua lingurite de ulei de masline. Aplica masca pe parul curat si umezit, las-o sa actioneze 20 de minute, apoi clateste bine si aplica un balsam de par.

3. Dinti patati

Cafeaua, vinul sau ciocolata pateaza dantura, insa si pentru aceasta problema exista o solutie naturala. Amesteca trei lingurite de bicarbonat de sodiu cu o lingurita de apa pentru a se forma o pasta. Pune putin pe periuta de dinti si freaca bine. Repeta actiunea de doua trei ori pe saptamana si vei avea dinti stralucitori. Evita insa sa folosesti pasta de bicarbonat zi de zi, intrucat are efect abraziv asupra smaltului dintilor.

4. Cuticule uscate

Adauga cateva picaturi de ulei de nuca de cocos in crema de maini pe care o folosesti zilnic. Aplica-o pe piele si insista in zona cuticulelor. Acopera-ti apoi mainile cu manusi din plastic pentru 10-15 minute. Cuticulele se vor inmuia ca prin minune.

5. Par crescut sub piele

Dizolva patru comprimate de aspirina cu un strop de apa calda, apoi adauga peste ele o lingurita de miere si omogenizeaza. Aplica aceasta pasta pe zona cu probleme, lasand-o sa actioneze vreme de 10 minute, dupa care clateste cu apa calda. Aspirina contine acid salicilic, care este un foarte bun exfoliant.

Sursa foto: donnaclick.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare