Machiaj & Cosmetica

# cosmetice bio #pudra #produse cosmetice #fard de obraz #crema hidratanta #crema #balsam de buze #produse cosmetice bio #fard ochi

5 produse cosmetice bio pe care ar trebui sa le ai

Produsele cosmetice ecologice sunt din ce in ce mai raspandite, mai ales ca 60% din cosmeticele pe care le folosim pe pielea noastra sunt absorbite direct in sange. Asa ca nu ar fi rau sa faci un pas inteligent si sa incepi sa iti procuri cat mai multe produse cosmetice bio, daca tii cu adevarat la sanatatea ta, dar si daca iti doresti un machiaj natural, care sa te faca sa stralucesti. Iata cateva produse cosmetice din ingrediente naturale pe care le recomanda make-up artistii:


1. Cremele hidratante colorante

Inlocuieste fondul de ten cu o crema hidratanta coloranta din plante si minerale, care are o putere mare de acoperire a imperfectiunilor, dar care iti si hraneste si protejeaza tenul de razele solare. Fereste-te insa de cremele colorante care au in compozitie ingrediente de protectie solara chimice, coloranti sau conservanti cu parabeni.


2. Pudrele minerale

Pudrele din minerale fine de sol, care includ oxid de zinc, dioxid de titan si oxid de fier pot face minuni pentru tenul tau. Acestea ofera un aspect neted si moale tenului tau, fara a crea senzatia de incarcare. Pudrele naturale pot reduce si ridurile fine si lasa pielea sa respire, deoarece nu blocheaza porii si nici nu irita pielea. Mineralele nu necesita conservanti si actioneaza ca un ecran solar total natural.

Nu cumpara insa pudre care contin oxiclorura de bismut, care este adaugata ca sa ajute minerale sa adere pe piele, dar poate provoca insa iritatii majore pielii.


3. Fardul de obraz crema

Renunta la fardurile de obraz sub forma de pudra, care contin numeroase chimicale si inlocuieste-le cu cele crema, din plante si minerale, pe care le poti aplica pe pielea uscata. Daca ai tenul gras, aplica peste fardul de obraz crema un strat subtire de pudra translucida pentru a-l fixa.

Cauta fardurile de obraz crema care nu contin ingrediente petroliere si oxiclorura de bismut, care iti pot afecta pielea.


4. Fardurile pentru ochi pulbere

Foloseste, in locul dermatografelor si tusurilor, fardurile pulbere, care se aplica usor si dau un aspect mult mai natural machiajului. Utilizeaza produsele care nu contin coloranti artificiali, talc sau alte ingrediente suspecte.


5. Balsamurile de buza colorante

Balsamurile de buze colorante din pigmenti naturali si uleiuri vegetale pot fi o alternativa bio pentru rujurile care iti lasa urme pe buze si nu rezista intreaga zi. Acestea contin o formula pe baza de apa, gel sau ulei si nu au in compozitie culori artificiale sau alcool precum majoritatea rujurilor.

Sursa foto: womenshealthmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare