Machiaj & Cosmetica

#trucuri vopsire par #sfaturi vopsire par #vopsit #vopsire par #greseli vopsit

5 greseli frecvente pe care le faci cand te vopsesti acasa

Daca nu ai resursele financiare care sa iti permita sa iti faci intregul proces de infrumusetare la un salon specializat, trebuie sa ai mare grija la produsele cosmetice pe care le folosesti acasa si la modul in care le utilizezi.

Cele mai multe dintre femei se vopsesc sau isi fac diverse masti acasa, fara sa consulte un specialist sau fara sa faca o mica documentare pe internet. Aceste lucruri pot duce la adevarate dezastre, care cu greu mai pot fi reparate. Iata cateva greseli pe care trebuie sa le eviti daca vrei sa te vopsesti singura, acasa:


1. Alegerea gresita a nuantei

De cele mai multe ori, atunci cand alegem culoarea vopselei de par, ne luam dupa modelul care apare pe cutie. Acest lucru este total gresit, deoarece rezultatul final depinde de nuanta naturala a parului. Pentru a vedea exact care va fi culoarea pe care o vei obtine, trebuie sa consulti tabelul de nuante care se gaseste, de obicei, pe partea din spate a cutiei.


2. Neglijarea testului de alergie

O alta greseala frecventa pe care o fac majoritatea femeilor atunci cand se vopsesc acasa este aceea de nu lua in considerare atentionarile pe care producatorii le fac in ceea ce priveste alergiile si iritatiile pe care le poate provoca vopseaua de par.

Inainte de a incepe procesul de vopsire este esential sa iti faci testul de alergie, deoarece colorantii pot provoca mancarimi severe, iritatii acute si pot duce chiar la pierderea parului.

Testul de alergie se efectueaza pe partea din spate a gatului sau in spatele urechii si trebuie facut cu 1-2 zile inainte de colorare.


3. Vopsirea preliminara

Vopsirea parului fara o incercare preliminara este o alta eroare care de multe ori are rezultate foarte dezamagitoare. Pentru a vedea nuanta finala, trebuie mai intai sa vopsesti o suvita de par din partea din spate a parului.


4. Folosirea balsamului de par inainte de vopsire

Inainte de a te vopsi nu trebuie sa te speli pe par si mai ales sa folosesti un balsam de par, deoarece acesta va face ca vopseaua sa nu se prinda corespunzator. Este suficient sa iti speli parul doar cu sampon, dar nu cu o zi inainte de colorare.


5. Utilizarea sampoanelor antimatreata

Hair-stylistii spun ca o alta greseala facuta des de doamne este folosirea sampoanelor antimatreata pe parul proaspat vospsit. Acesta nu este recomandat deoarece are o putere foarte mare de curatare si duce la pierderea rapida a nuantei. Cel mai indicat ar fi utilizarea unui sampon antimatreata pentru par vopsit.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare