Machiaj & Cosmetica

# greseli machiaj #machiaj profesionist #machiaj

5 greseli care distrug un machiaj profesional

Machiajul profesional este, in numeroase situatii, un atu care te poate scoate in evidenta. Un aspect impecabil la o intalnire importanta, poate facilita desfasurarea evenimentelor. O privire patrunzatoare, poate lega relatii si prietenii pe viata. Deci in viata de zi cu zi, dar si in momentele deosebite, machiajul profesional este important.

 

Pentru a te bucura de un machiaj perfect in orice situatie, specialistii BeautyOneShop recomanda respectarea unor reguli esentiale: 1. ai grija de tenul tau. 2. foloseste produse de buna calitate care cresc durabilitatea machiajului.

Acesti specialisti atrag atentia asupra greselilor, destul de comune pe care le poti face si care duc la distrugerea machiajului.

1. Aplicarea produselor cosmetice pe ten nepregatit!

Pregatirea tenului pentru machiaj profesional, necesita ceva mai multa atentie, fata de un machiaj simplu de zi cu zi. Pielea trebuie suspusa in prealabil unui proces minutios de curatare si hidratare. Pentru curatarea tenului pot fi folosite numeroase produse cosmetice de tip lapte demachiant, lotiune demachianta si lotiune micelara. Daca ai un ten sensibil sau uscat, evita lotiunile cu alcool si exces de parabeni. Aceste substante pot produce iritati cutantate inestetice.

Curata tenul cu atentie chiar daca nu ai urme de machiaj. Urmele de praf, poluare si celulele moarte trebuie indepartate oricum.

Foloseste crema hidratanta! Astfel de produse hranesc pielea si cresc elasticitatea, in acelasi timp ajuta la fixarea mai buna a machiajului.

2. Folosirea unui fond de ten nepotrivit

Fondul de ten incorect ales, creaza senzatia de masca. Un fond de ten mai inchis ca nuanta nu va acoperi semnele inestetice, ci va crea o imagine neechilibrata inestetica. Pentru a acoperi urmele de roseata sau alte semne, specialistii recomanda folosirea creioanelor corectoare. Combinarea acestor produse ajuta la uniformizarea nuantei pielii.

Pentru machiajul profesionial, specialistii BeautyOne Shop recomanda folosirea fondurilor de ten cu efect de lunga durata, care persista mai mult timp. Deci te vei bucura de aspect impecabil pentru mai mult timp.

3. Ignorarea zonei T

Multe dintre doamne si domnisoare ignora zona T, insa aici se produc cele mai mari cantitati de sebum. Deci, daca aceeasta zona nu este corect pregatita, machiajul isi pierde rapid din farmec. Pielea incepe sa luceasca si sa capete aspect neplacut. In aceasta zona se impune folosirea produselor de tip pudra.

4. Aplicarea incorecta a conturului de ochi si a rimelului

Conturarea ochilor este o treaba care trebuie sa se realizeze cu atentie, pentru a beneficia de efectul de privire patrunzatoare. Foloseste creioane pentru ochi de buna calitate cu pigmenti putenici. Acestea ofera durabilitate mai ridicata machiajului. Daca doresti sa te bucuri de machiaj profesional persistent, alege sa utilizezi produse rezistente la apa si transfer. Specialistii recomanda sa urmezi linia naturala a ochilor, pentru a spori efectul de privire intensa.

Cand vine vorba de mascara, pentru machiajul profesional se recomanda folosirea rimelului cu efect 3D. Aceste produse ajuta la crearea efectului de gene lungi, dense si bogate.

5. Machiajul incomplet al buzelor

Buzele sunt primele organe care sufera din pricina deshidratarii si primele care isi pierd stralucirea. Se recomanda folosirea creioanelor pentru contur, apoi aplicarea rujului complementar ca nuanta. Pentru un machiaj de lunga durata trebuie folosite produse rezistente la transfer.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare