Machiaj & Cosmetica

#unghii #manichiura #greseli manichiura

5 greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand iti faci unghiile

Manichiura este oglinda unei femei in ceea ce priveste ingrijirea. Pe langa faptul ca sunt un ritual de igiena corporala obligatorie, manichiura si pedichiura arata eleganta si modernitatea femeilor, deoarece, ca si in moda, tendintele in acest sector al frumusetii se schimba constant. Iata insa cateva greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand iti faci unghiile daca vrei sa arati perfect:

1. Aplicarea lacului peste unghiile necuratate

Inainte de a aplica lacul de unghii acestea trebuie sa fie perfect curate, deoarece orice urma de praf poate duce la o aderare incorecta a ojei colorate. Daca vrei ca lacul sa reziste pe unghii, cel mai indicat ar fi sa le cureti cu o perie fina si cu sapun, mai ales daca ai unghii false.

2. Nedegresarea unghiilor

Imediat dupa spalare, unghiile au nevoie de o degresare, pentru a elimina orice urma de grasimi ce ar putea afecta aderenta lacului de unghii. Pentru o degresare eficienta poti folosi fie acetona, fie alcool sanitar.

3. Omiterea stratului de baza

Este esential sa aplici pe unghii si un strat de baza pentru ca oja sa reziste mai mult timp. Specialistii in manichiura spun ca stratul de baza este cel mai important si ca omiterea lui duce la deteriorarea rapida a lacului. Acesta trebuie aplicat inainte de lac, pentru a da unghiei o forma neteda si usor lipicioasa pentru ca oja sa se prinda cat mai bine.

4. Tehnica incorecta de aplicare a lacului de unghii

Lacul de unghii se aplica in trei etape uniforme. Un strat pe mijloc si doua pe fiecare parte. Inainte a aplica un nou strat de lac, trebuie sa astepti cel putin doua minute pentru a se usca primul. De asemenea, nu trebuie sa exagerezi nici cu cantitatea de lac de unghii pe care o aplici, deoarece un strat gros se poate deteriora usor si poate oferi un aspect total inestetic unghiei.

5. Sarirea peste stratul final

Pentru a rezista, unghiile au nevoie de un strat final, de sigiliu, care are o uscare lenta. Poti folosi si un strat final cu uscare rapida, insa protectia unghiilor tale va scadea considerabil.

Un strat de lac protector cu uscare lenta ofera un finisaj mai bun si o protectie mai puternica.

Sursa foto: qakadeals.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare