Machiaj & Cosmetica

#ingrijire buze #iarna #buze #buze crapate #buze uscate

4 ponturi de ingrijire a buzelor in sezonul rece

Odata cu debutul sezonului rece, incepe si unul dintre cele mai mari cosmaruri in ceea ce priveste frumusetea: buzele crapate si uscate. Pentru a-ti mentine buzele sanatoase si senzuale chiar si in sezonul rece, ele au nevoie de o ingrijire speciala, chiar inainte de debutul iernii. Iata cateva ponturi de ingrijire a buzelor in sezonul rece:


1. Foloseste ulei de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre produsele naturale foarte bune pentru ingrijirea corpului. El ajuta foarte bine si la hidratarea buzelor, diminuand craparea si uscarea lor rapid. Aplica ulei de cocos pe buze in fiecare dimineata si seara, lasandu-l sa actioneze cateva minute. Efectul sau de hidratare va dura intreaga zi. De asemenea, uleiul de cocos este o buna alternativa naturala pentru balsamurile de buze pline de chimicale din comert.


2. Exfoliaza-le

In cazul in care buzele tale sunt foarte uscate si crapate, ele au nevoie de o ingrijire si un tratament speciale. Pentru a scapa de aspectul lor nesanatos si foarte inestetic trebuie sa le exfoliezi.

Peelingul nu doar ca le va ajuta sa capete un aspect sanatos, dar va preveni si eventualele infectii provocate de anumite bacterii care se pot infiltra in crapaturi.

Pentru exfolierea buzelor, ai nevoie de o periuta de dinti noua si apa calda. Freaca buzele usor cu periuta, insa nu apasa tare, pentru a nu provoca sangerarea. Dupa ce le-ai exfoliat sterge-le cu putina apa calda si aplica pe buze o crema hidratanta. Dupa acest proces, nu aplica pe buze pentru 30 minute niciun produs cosmetic.


3. Renunta la cafeina

In sezonul rece, cofeina poate duce la deshidratarea si mai accentuata a buzelor, asa ca incearca sa eviti pe parcursul zilei sa bei produse care contin aceasta substanta. Inlocuieste cafeaua pura cu una decofeinizata sau ceai din plante.


4. Utilizeaza balsamuri naturale de buze

In sezonul rece, evita sa folosesti produse cosmetice care contin chimicale. Orienteza-te spre balsamuri de buze realizate din produse naturale, vegetariene si nontoxice. In plus, acestea au in general si un miros foarte placut, deoarece sunt facute din uleiuri naturale precum untul de shea, untul de cacao, jojoba sau ulei de nuca de cocos.

Sursa foto: jalibaba.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare