Machiaj & Cosmetica

#ten #ingrijirea tenului #greseli frecvente

Greseli frecvente in ingrijirea tenului

Oricat de multa grija ii acorzi tenului tau, din cauza lipsei de informatii sau a conceptiilor gresite, risti sa transformi ritualurile zilnice de infrumusetare in principalii inamici ai pielii tale.

Ca sa iti dam o mana de ajutor, am realizat o lista unele dintre cele mai frecvente greseli de ingrijire a pielii.


1. Folosesti foarte des tratamentele de scrub facial

Din dorinta de a avea un ten mereu curat, esti tentata sa folosesti in exces mastile cu scrub, iar efectele acestei actiuni nu sunt deloc placute. Exfolierea mecanica poate distruge bariera naturala a pielii, iar tenul se poate irita.

Incearca sa folosesti scruburi de calitate, cu particule cat mai fine, maximum o data pe saptamana. Maseaza-ti pielea cu miscari circulare blande.


2. Folosesti produse de ingrjire care nu corespund tipului tau de piele

Daca nu poti determina corect tipul de piele pe care il ai, risti sa iti faci mai mult rau folosind produse de ingrijire neadecvate. Medicul dermatolog este in masura sa stabileasca tipul tenului tau si, in functie de eventualele probleme, sa iti recomande anumite tratamente sau produse cosmetice speciale.


3. Uiti sa te demachiezi seara

Oboseala dupa o zi de munca nu poate fi folosita ca scuza pentru ca tu sa renunti la ritualul zilnic de demachiere. In timp, tenul va avea de suferit, ridurile se vor accentua si pielea va capata un aspect imbatranit. Pastreaza un pachet de servetele demachiante pe noptiera, pentru situatiile in care nu ai prea mult timp la dipozitie sau iti este foarte somn.

Daca ai pielea foarte uscata, alege o crema demachianta cu ulei si sterge-ti fata cu un gel special, apoi tamponeaz-o usor cu un prosop moale. In indepartarea machiajului pentru ochi, trebuie sa fii mult mai atenta, pentru ca rimelul strans pe gene sa fie inlaturat complet. Aplica demachiantul preferat, sterge usor ochiul si indeparteaza toate urmele de machiaj.


4. Folosesti pensulele de machiaj fara sa le cureti in prealabil

Curata pensulele de machiaj periodic, astfel incat sa nu permiti bacteriilor sa se dezvolte in pamatuful lor. Pentru a desprinde urmele mai vechi de machiaj, spala pensulele cu un amestec de apa calduta si sampon, apoi lasa-le la uscat in pozitie verticala, intr-un pahar inalt.

Sursa foto: wallpaperpassion.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului