Machiaj & Cosmetica

# trucuri frumusete #secrete frumusete #frumusete #acnee

3 trucuri de frumusete pe care ai fi vrut sa le stii mai devreme

Frumusetea este un atu mostenit genetic, insa e important si cum o intretii. Obiceiurile zilnice pot atenua trasaturile placute, distinctive si, in loc sa te bucuri de aprecierea celor din jur risti sa fii criticata pentru neglijenta. Tocmai pentru a veni in ajutorul tau iti dezvaluim cateva trucuri de frumusete pe care e absolut necesar sa le stii.

1. Cum iti albesti dintii in trei minute

Cafeaua, vinul rosu, sucurile carbogazoase, toate acestea iti pot afecta culoarea dintilor, astfel ca din dantura perfecta pe care o afisai pana mai ieri cu ostentatie, acum nu stii cum sa o ascunzi mai bine. Exista insa un truc util, de care insa nu trebuie sa abuzezi. Ai nevoie de zeama de lamaie si de bicarbonat de sodiu. Intr-un bol mic pune doua lingurite de bicarbonat si o lingurita de suc proaspat de lamaie. Amesteca bine si apoi, cu ajutorul unei dischete demachiante sau chiar al unui betisor cu vata pentru urechi aplica pe dinti aceasta pasta. Las-o sa actioneze cateva minute, apoi clateste-te. Dintii tai vor fi mai albi si mai stralucitori.

2. Cum scapi de matreata si obtii un par stralucitor

De multe ori schimbi samponul pentru ca ai impresia ca nu functioneaza deloc, ba chiar iti creeaza numai probleme: matreata, par gras sau prea uscat. Solutia o ai la indemana. Amesteca intr-un bol trei linguri de ulei de masline, doua lingurite de bicarbonat de sodiu si una de scortisoara. Aplica aceasta masca pe parul uscat si las-o sa actioneze jumatate de ora. Dupa aceea, curata-ti parul cu samponul tau obisnuit. Repeta aceasta operatiune peste 3-4 zile si vei descoperi ca ai un par mult mai matasos si mai frumos.

3. Cum obtii un ten mai curat si mai luminos

Pentru ca traim majoritatea in orase mari, inconjurati de noxe, de praf, tenul nostru devine depozitarul tuturor acestor deseuri microscopice, dar care la un moment dat incep sa atace pielea si sa o faca sa nu mai arate  asa cum o stiai. Acest lucru cere interventia ta cat mai rapida. Ce ai de facut? Trebuie sa umbli din nou la dulapul cu condimente. Acolo e cheia multor probleme. Pentru a-ti curata tenul de puncte negre ai nevoie de doua linguri de miere si de o lingurita de zeama de lamaie. Amesteca-le bine si aplica masca pe fata, avand grija sa nu intre in contact cu ochii. Dupa ce o lasi sa actioneze 20 de minute, clateste-te din abundenta cu apa calduta.

Pentru tenul acneic, tot cu miere trebuie sa actionezi. Amestec-o insa cu scortisoara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului