Machiaj & Cosmetica

#fond de ten #produse cosmetice #blush #mascara #produse cosmetice home made

3 produse cosmetice pe care le poti face acasa

Machiajul este una dintre cele mai mari pasiuni ale femeilor, insa din ce in ce mai multi make-up artisti, dar si medici dermatologi incurajeaza renuntarea la produsele de machiaj pline de chimicalele care se gasesc in comert si folosirea cat mai multor cosmetice naturale. Chiar daca gandul iti zboara imediat la faptul ca acestea sunt mai costisitoare, nu trebuie sa iti faci prea multe griji. Iti poti prepara chiar tu cateva produse cosmetice naturale, foarte ieftine, chiar acasa. Iata cateva dintre acestea:


1. Fond de ten

Unul dintre produsele cosmetice pe care ti le poti prepara singura acasa este si fondul de ten. Desi acesta nu este la fel de puternic precum cele cumparate din comert, deoarece este realizat doar din produse naturale, este ideal pentru o piele sensibila, care nu prezinta prea multe imperfectiuni.

Ai nevoie de pudra de radacina de maranta, cacao, scortisoara macinata si ulei de masline ori jojoba.

Pentru a prepara fondul de ten home-made combina intr-un castron de ceramica o lingura de pudra de maranta cu putina scortisoara sau cacao, in functie de culoarea pielii si adauga peste ele 5 picaturi de ulei. Amesteca-le bine, pana cand obtii o pasta omogena si intinde fondul de ten pe fata cu o pensula.

Daca nu ai obtinut culoarea perfecta pentru tine, incearca sa obtii dozajul ideal, facand mai multe incercari.


2. Blush

Blush-ul sau fardul de obraz poate fi facut, de asemenea, cu usurinta chiar de tine.

Ai nevoie de faina de arorut, pudra de cacao sau scortisoara pentru tenul inchis sau radacina de sfecla ori flori de hibiscus pentru a obtine un ton roz pentru piele deschisa. Amesteca ingredientele in functie de culoarea pe care vrei sa o obtii intr-un recipient si amesteca-le bine, pana cand se omogenizeaza.


3. Mascara

Rimelul este unul dintre cele mai folosite produse cosmetice, insa multe dintre ele contin numeroase chimicalele, care iti pot afecta grav sanatatea ochilor. Prepara-ti singura rimelul perfect, din ingrediente naturale, amestecand cateva picaturi de aloe vera (gel) cu cateva picaturi de vitamina E si un varf de cutit de carbune activat. Pune amestecul obtinut intr-un recipient de rimel si aplica-l pe gene cu o perie curata.


Sursa foto: makeupandbeauty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare