Machiaj & Cosmetica

#tendinte manichiura #manichiura-inghetata #tendinte manichiura vara

3 pasi pentru a-ti realiza singura manichiura-inghetata

Manichiura-inghetata este una dintre tendintele verii 2013. Este foarte simplu de realizat acasa, atat timp cat ai la indemana lacuri in nuante pastel. Practic, manichiura-inghetata nu este altceva decat o adaptare artistica a desertului racoritor pe unghii. Singura limita in crearea manichiurii este imaginatia ta, ceea ce inseamna ca poti jongla dupa bunul tau plac cu nuantele si tehnicile de aplicare a lacurilor. Daca nu ai reusit pana acum sa-ti faci o manichiura-inghetata, dar vrei sa aduci o nota proaspata si jucausa lookului tau, urmeaza urmatorii pasi si vei obtine unghii "delicioase".


1. Pregateste-ti ustensilele

Ustensilele de baza pentru realizarea unei manichiuri-inghetata sunt lacurile in nuante pastel si un betisor din lemn. In functie de modelul pe care vrei sa il realizezi, poti avea nevoie si de un lac alb mat sau de un lac transparent.


2. Aplica lacul de baza

Lacul de baza trebuie aplicat pe toata suprafata unghiilor. Poti folosi un singur lac pastel sau poti opta pentru mai multe nuante colorate. In cazul in care iti doresti o manichiura-inghetata mai simpla, poti opta pentru un lac de baza transparent.



Sursa foto: deviantart.net


3. Creeaza efectul "ice cream"

Dupa uscarea lacului de baza, urmeaza sa aplici un lac cu care sa creezi efectul "ice cream", adica efectul de inghetata topita. Daca alegi prima varianta, cea cu lacul de baza colorat, pentru efectul "ice cream" iti sugeram sa folosesti un lac alb mat. In cazul in care optezi pentru o baza transparenta, efectul "ice cream" poate fi obtinut cu ajutorul lacurilor in nuante pastel.

Aplica o cantitate mai mare de lac colorat sau alb pe varful unghiilor, apoi, cu un betisor din lemn, trage usor surplusul spre cuticule, astfel incat sa obtii picaturi care par ca se preling.



Sursa foto: mybeautypage.com

O alta modalitate de obtinere a efectului "ice cream" este sa aplici lac pe varful unghiilor, iar cu betisorul din lemn sa creezi mici puncte spre centrul unghiilor. Apoi nu-ti ramane altceva de facut decat sa unesti lacul de pe varfuri cu punctele facute anterior. Optional, poti crea mici puncte colorate pe suprafata unghiei, pentru a imita bomboanele. Acum, manichiura-inghetata este gata sa-ti completze lookul de vara!



Sursa foto: tumblr.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare