Machiaj & Cosmetica

#frumusete #obiceiuri infrumusetare #afectare sanatate #extensie gene #epilare braziliana #manichiura gel

3 obiceiuri de frumusete care iti pot afecta sanatatea

In materie de beauty, femeile cunosc trucuri de frumusete care le ajuta sa arate impecabil si, cu toate acestea, sunt mereu in cautarea unor noi solutii pentru a avea un par stralucitor, un ten curat sau o manichiura perfecta, fara sa tina cont de banii pe care ii cheltuiesc pentru unele proceduri. Insa, uneori, "ritualurile" de frumusete pot afecta nu doar bugetul, ci si sanatatea femeilor. Iata cateva obiceiuri de frumusete care au efecte negative asupra sanatatii!


1. Extensia genelor

Este adevarat ca genele lungi te ajuta sa aplici rimelul cu mai multa usurinta si iti contureaza mult mai frumos ochii, insa potrivit Colegiului Britanic de Optometrie, folosirea, in mod repetat, a unor extensii pentru gene poate duce la alopecie - afectiune care consta in caderea prematura a parului. Prin urmare, genele tale naturale se vor deteriora foarte tare.

Specialistii recomanda folosirea genelor false in locul extensiei, insa doar in cazul ocaziilor speciale. In rest, se poate folosi un rimel care sa aiba efect de gene false.


2. Epilarea braziliana

Epilarea braziliana a devenit foarte populara incepand cu anii '90, din ce in ce mai multe femei indreptandu-si atentia catre aceasta metoda. Insa, se pare ca exista si anumite efecte negative pe care le are asupra sanatatii. Oamenii de stiinta au precizat ca femeile care se epileaza in zona inghinala sunt mult mai vulnerabile in fata virusului Molluscum contagiosum, care, de obicei, se transmite doar prin contact fizic cu o alta persoana infectata.


3. Manichiura cu gel

Pentru ca isi doresc ca unghiile lor sa arate cat mai bine, femeile au apelat la o noua forma de manichiura, cea cu gel. Insa, aceasta metoda se pare ca poate duce la dezvoltarea cancerului de piele. Jurnalul Asociatiei Americane de Medicina si Dermatologie a publicat in 2009 un studiu despre doua femei care au dezvoltat cancer de piele. In familiile celor doua femei nu existau persoane care sa fi suferit de cancer, iar singura legatura dintre cele doua era expunerea la lumina UV pentru manichiura cu gel.

Medicii recomanda folosirea unor manusi de protectie a mainii, in momentul expunerii la lumina UV si folosirea cremelor cu factor de protectie ridicat, pentru a preveni efectele daunatoare ale manichiurii cu gel.

Sursa foto: mybeautybunny.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare